Sentinta definitiva: vor incepe lucrarile la autostrada Lugoj-Deva, loturile 2 si 3

Ultima actualizare: 27-07-2013 02:00
autostrada transilvania

 Curtea de Apel a respins plangerile depuse de Spedition UMB, controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, si de grupul austriac Strabag referitoare la atribuirea contractelot pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva.

 "Curtea de Apel Bucuresti a decis respingerea, ca nefondate, a plangerilor Strabag si Spedition UMB formulate in recurs. Hotararea 3119/2013 este irevocabila si vine in continuarea deciziei CNSC din data de 17 iunie 2013 prin care s-a dat castig de cauza asocierii JV Salini - Secol SpA", se arata intr-un comunicat al cabinetului de avocatura care a reprezentat asocierea italiana Salini – Secol, castigatoarea licitatiei in acest dosar.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a anuntat la finele lunii mai ca a selectat constructorii pentru realizarea a trei loturi ale autostrazii, proiecte cu o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 690 milioane euro), fara TVA.

Astfel, lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, lotul 3 consortiului Teloxim Con SRL (controlata de omul de afaceri Theodor Berna) - Comsa SA (Spania) - Aldesa Construcciones SA (Spania) - Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade, ambele companii fiind detinute de Umbrarescu.

Cele trei loturi ale autostrazii Lugoj-Deva insumeaza 71,9 kilometri. Proiectarea este preconizata sa dureze maximum sase luni, iar executia lucrarilor cel mult doi ani.

La Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) au fost inregistrate in perioada 20-23 mai mai multe contestatii formulate de Spedition UMB si Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare si executie a loturilor 2 si 3.

CNSC a respins ca nefondate contestatiile Spedition UMB si Strabag si a dispus continuarea procedurilor de atribuire.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care incepe in Germania si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO