Sarbatorile au trecut, vacanta continua. La Straja sunt peste 1.000 de turisti

03-01-2012 15:27

straja

Turiştii îşi continuă minivacanţa de Anul Nou în staţiunea montană Straja, din Masivul Vâlcan, judeţul Huendoara, unde stratul de zăpadă permite practicarea schiului pe trei pârtii, acolo unde sunt pornite tunurile de zăpadă artificială.

„În perioada Anul Nou în staţiunea montană Straja au fost aproximativ 4.000 de turişti. Acum au mai rămas circa o mie de persoane. Se poate schia relativ bine pe pârtiile Platoul Soarelui, Constantinescu şi pe cea deservită de teleschiurile 3 şi 5”, a declarat, marţi, şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

Potrivit acestuia, în ultimele două săptămâni, salvamontiştii din Straja au fost solicitaţi să acorde primul ajutor pentru 37 de schiori care au suferit diverse traumatisme după ce au căzut în timp ce se aflau pe pârtii. Cei mai mulţi dintre răniţi , spun salvamontiştii, suferiseră fracturi, lovituri şi tăieturi în cantul de la schiuri.

„În nouă dintre cele 37 de cazuri de accidentare a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD. Din cauza aglomeraţiei din staţiune, noi, salvamontiştii, am fost nevoiţi să transportăm răniţii până la intrarea în staiunea Straja, de unde victimele au fost preluate de ambulanţe şi duse la spital”, a mai adăugat şeful Salvamont Lupeni.

Proprietarii de cabane, vile, pensiuni sau hoteluri se aşteaptă la un nou val de turişti care să sărbătorească Sfântul Ion în staţiunea Straja.

“Sunt rezervări pentru zilele care au mai rămas până la sfârşitul vacanţei elevilor şi aşteptăm şi mai mulţi turişti în zonă. Din păcate, cu zăpada stăm cam prost. Nu a mai nins şi prognoza arată temperaturi ridicate. Merg tunurile de zăpadă pe trei pârtii unde se schiază. Din nefericire, nici apă pentru tunurile de zăpadă nu este prea multă din cauza secetei. Sperăm totuşi să ningă măcar de joi încolo, ca să se distreze turişii”, a declarat
administratorul vilei Alpin din Straja, Mihăiţă Dumitraşcu.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO