Rochii, detergenti si prezervative de 80 de mii de lei, cumparate de Compania Minvest din Deva

22-02-2013 09:19

  Rochii, legume, detergenti, prezervative - de asta pare sa fi fost nevoie, in anii trecuti, pentru buna functionare a Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului - Minvest Deva!

Descoperirea a fost facuta la un control cerut de noua conducere a companiei, care nu intelegea cum s-au inregistrat pierderi de 2 milioane de lei, in doi ani.

Cateva zeci de mii s-au dus doar pe "maruntisurile" sus-mentionate, care apar pe bonuri gasite in evidentele contabile, fara sa le recunoasca insa cineva.

Deconturile erau semnate de fostul director si de trei angajati de la departamentul financiar. 

„O delapidare de 80.000 de lei. Inca sunt angajati in companie pentru ca este perioada de cercetare, dar nu mai ocupa functiile pe care le-au ocupat. Nu mai au nici specimen de semnatura", a spus  Daniel Andronache, director general Minvest.

Fostul director Ladislau Farcas, acum consilier local in municipiul Hunedoara, spune ca nu are nicio legatura cu acest scandal.

„Deconturile cu rosii, haine, carne, bani prezervative... Ce e cu ele? Erau completate ulterior dupa ce semnam eu un bon se completau cu restul", a declarat fostul director al Minvest,  Ladislau Farcas.

Contabila sefa sustine ca si ea a semnat "ca primarul", si nu stie nimic de nicio rochie.

Grosul banilor au disparut insa prin alte mecanisme, din care noul director a dat si un exemplu: o balastiera la care compania "reusea" sa inregistreze pierderi, in conditiile in care profitul era ca si garantat.

Angajatii urmeaza sa fie audiati de procurorii care au inceput o ancheta in acest caz. Furturile si delapidarea erau atat de vaste, incat simpla reziliere a contractelor dubioase a stopat prabusirea unitatii, si n-ar fi exclus ca anul acesta - sa se inregistreze in loc de pierderi, profit.

 

Tags: minvest, hunedoara,


VIDEO PROTVPLUS.RO