Peste 500 de persoane din Hunedoara stau zilnic la coada pentru a-si schimba permisele de conducere

08-01-2013 15:59


batrani coada

 Chiar daca permisele auto le expira la unii dintre ei de abia peste opt ani, oamenii stau zilnic la cozi infernale pentru a nu fi obligati sa isi faca un control medical care va fi obligatoriu dupa data de 19 ianuarie.

 Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, Nicolae Marin, sustine ca zilnic se depun 500 de cereri de preschimbare a permiselor. „De trei saptamani suntem suprasolicitati. Avem cate 500 de cereri de preschimbare permise pe zi, fata de 60, cate erau in mod obisnuit. Oamenii vin sa isi schimbe permisele chiar daca le expira peste opt ani. Din toata marea asta de oameni, cam 30 la suta nici nu conduc in mod uzual, sau nu au masina. Multi nici nu mai au reflexe care sa fie obligatorii pentru un conducator auto. Am vazut oameni de peste 70 de ani care profita de faptul ca nu este necesara vizita medicala, pentru a obtine un permis nou de conducere. Iar acest lucru, nu poate aduce nimic bun” a spus Nicolae Marin.

Pentru fiecare solicitant trebuie preluata imagine si sunt doar doua camere de fotografiat motiv pentru care procesul merge greu. Dupa depunerea dosarelor, in maximum trei ore se obtine dovada pentru noul permis. Acestea urmeaza sa sosească prin posta acasa la solicitant, in doua săptamani de la depunerea dosarului.

Sunt persoane carora chiar le expira permisul, sau cei care acum obtin pentru prima data permis de conducere si sunt obligati sa stea la coada asta, care se intinde pana in drum. Am estimat ca la nivelul intregii tari in aceasta perioada de pana in 19 ianuarie, vor fi preschimbate peste un milion de permise de conducere” a adaugat Nicolae Marin.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO