Pauza de schiat cu imaginatie din plin. La Straja se pregateste Festivalul Oamenilor de Zapada

01-02-2012 10:18


om de zapada

Peste 3.000 de turişti sunt aşteptati la sfârşit de săptămână în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului. Potrivit reprezentantului Asociaţiei Pro Straja, Emil Părău, fiecare turist poate parcipa la un concurs inedit.

Turiştii sunt invitaţi să facă oameni de zăpadă şi să anunţe la cabana unde sunt cazaţi dacă vor să participe la concurs. Pot face oriunde omul de zăpadă, în faţa cabanei, lângă pârtie, lângă drumul de acces, deasupra pârtiei şi apoi să anunţe, iar un juriu se va deplasa în zonă. Oamenii de zăpadă vor fi fotografiaţi şi apoi se vor acorda premii. Turiştii îşi vor pune imaginiaţia la contribuţie şi vor face, la fel ca şi în anii trecuţi, oameni de zapadă de diferite forme şi mărimi. Cei mai câştigaţi vor fi copiii care, pe lângă distracţie, vor primi cadou dulciuri”, a declarat reprezentantului Asociaţiei Pro Straja, Emil Părău.

Festivalul Oamenilor de Zăpadă de la Straja se află la a patra ediţie, iar în anii trecuţi în concurs s-au înscris câteva sute de turişti.

Locurile de cazare pentru acest sfârşit de săptămână sunt deja rezervate în mare parte, gradul de ocupare în staţiunea montană Straja fiind de peste 90 la sută.

Aşteptăm peste 3.000 de turişti în weekend, mai ales că în zonă zapadă este numai bună pentru schiat. Cei mai mulţi dintre turişti şi-au făcut rezervări din timp şi profită de preţurile accesibile”, a declarat administratorul vilei Alpin din Straja, Mihăiţă Dumitraşcu.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO