Protest spontan, de teama efectelor secundare ale antenelor ce vor fi montate intr-un cartier

30-01-2012 17:30


Radiatii

Aproape 30 de persoane care locuiesc pe mai multe străzi învecinate de la marginea Devei au protestat în imediata apropiere a unui turn de comunicaţii situat pe strada Livezii.

 

Cei aproximativ 30 de participanţi la protest susţin că turnul de comunicaţii, realizat din elemente metalice, este construit ilegal, fără să aibă acordul vecinilor, după cum se precizează în lege.

Nocivitatea radiaţiilor emise de antenele de comunicaţii a fost dovedită ştiinţific. Ne temem pentru sănătatea noastră”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii au protestat pe strada Livezii câteva zeci de minute, după care s-au îndreptat, pe jos, spre sediul Primăriei Deva. Aici s-au aşezat în faţa clădirii, iar o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu administratorul public al municipiului Deva, Corina Oprişiu.

Vrem ca turnul să fie mutat din cartierul nostru, pentru că noi nu am fost de acord cu construcţia acestuia. Turnul poate fi dus în alte zone, unde ar putea exista un semnal bun pentru radiocomunicaţii, dar şi sănătatea noastră ar fi protejată”, a spus Leonida Căzănaru, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Locatari Deva.

Autorităţile le-au spus oamenilor că în Consiliul Local Deva s-a decis retragerea autorizaţiei de construire pentru turnul de comunicaţii. În următoarele zile, funcţionarii Primăriei Deva şi Poliţia Locală vor verifica modul în care se respectă decizia luată de consilieri.

În Consiliul Local a fost votată o hotărâre prin care se anulează autorizaţia de construire, iar o alta nu mai permite montarea de antene în oraş”, a afirmat administratorul public Corina Oprişiu.

Potrivit acesteia, consilierii locali au mai emis o hotărâre prin care amplasarea antenelor de radiocomunicaţii este interzisă în oraş, până la o distanţă de 1.000 de metri de cea mai apropiată locuinţă.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO