Disperare intr-o familie din Lupeni. Un barbat a disparut in apele involburate ale Jiului

21-03-2013 18:30


Omul plecase de acasa in plina furtuna, pe o ploaie torentiala. Barbatul era supraponderal, cantarea 110 kilograme, s-a dezechilibrat pe un podet si a cazut de la o inaltime de patru metri, in apa adanca.

Barbatul care are patru fete si un baiat, a plecat de acasa vinerea trecuta, cu gandul sa ajunga in Lupeni. Locuia intr-o casa dintr-un cartier marginas si, ca sa ajunga in oras, la magazin, a fost nevoit sa treaca peste o punte improvizata. Din pacate, plasa de protectie din partile laterale a fost furata si in locul ei a ramas doar o sarma. Asa ca omul, cand s-a dezechilibrat, a cazut direct in apa.

Grav e ca localnicii spun ca mai toate puntile din zona sunt la fel de subrede si oricand o astfel de tragedie se poate repeta. Cateva persoane l-au vazut in momentul in care a cazut in apa adanca, insa nu au putut sa-l salveze.


"Incerca sa treaca o punte improvizata de lemn, avea o plasa de protectie pe margine dar o furasera unii. el a alunecat, a cazut. Nu a inchis nimeni puntea aia care e un pericol. au cazut si copii", a declarat ginerele barbatului disparut, Cristian Chirila

In aceasta dimineata, peste 20 de oameni, pompieri, rude si prieteni ai celui disparut, au rascolit malurile Jiului, in speranta ca il vor gasi pe barbat. S-au impartit in mai multe echipe si au scotocit prin vegetatia uscata de la mal, gandindu-se ca trupul ar fi putut ramine agatat in crengi.

"Este a 4-a zi de cautari, am luat la pas malul raului. Rudele au gasit un pantof in zona manastirii Lainici si l-au recunoscut ca fiind al lui. La solicitarea familiei, noi continuam cautarile”, a declarat Constanin Ica, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj.

Daca nu il vor gasi pe barbat, operatiunile de cautare vor fi reluate si maine.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO