Un grup de interlopi s-a predat de bunavoie. Membrii vor sta la inchisoare doar cateva luni

20-03-2013 10:46


Membrii unei temute grupari din judetul Hunedoara acuzata de reglari de conturi, taxe de protectie, incendieri de autoturisme, santaj si proxenetism au venit - relaxati si optimisti - sa se predea dupa pronuntarea sentitei definitive.

Au si motive sa zambeasca: pentru ca procesul a durat atat de mult, mare parte dintre acuzatiile de la dosar s-au prescris, asa ca vor executa cel mult cateva luni de inchisoare.

Grupul infractional condus de Spuma, Bibanu si Pera, cum erau cunoscuti sefii retelei, facea legea de ani de zile in judetul Hunedoara si zonele invecinate.

Se ocupau de toate relele, de la santaj, taxe de protectie, proxenetism, trafic de droguri, camatarie, pana la practicarea ilegala a jocurilor de noroc. Potrivit rechizitoriului procurorilor, membrii sai au incercat sa mituiasca politisti si functionari publici. Gruparea ar fi avut si sprijinul fostului comisar Ioan David, care in 2004 era seful politiei din Deva. Si acesta s-a predat ieri. In acest caz mai sunt implicati patru politisti care furnizau infractorilor informatii despre gruparile adverse.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO