Datoriile Manastirii Colt, pentru care ANAF a emis un titlu executoriu, au fost achitate

20-03-2013 11:26


manastirea colt

Oficialii Episcopiei Devei si Hunedoarei au anuntat ca datoriile pentru care ANAF a emis un titlu executoriu la Manastirea Colt si care reprezentau "o culpa personala" au fost achitate.

Potrivit unui comunicat de presa al Episcopiei Devei si Hunedoarei "creantele bugetare prezentate in presa reprezinta penalitati aplicate de Administratia Financiara la datoriile rezultate in urma neachitarii impozitului pe salariul angajatilor manastirii, impozit care a fost achitat intre timp, ramanand in plata doar aceste penalitati".

De asemenea, reprezentantii Episcopiei au completat ca „in perioada in care nu s-au efectuat aceste viramente catre bugetul de stat, aceasta obligatie revenea fiecarui angajat, sumele respective nefiind retinute la Protopopiat, asa cum se intampla acum. Astfel, vorbim despre o culpa personala si nu despre culpa Manastirii Colt", se arata in comunicat.

In cursul zilei de marti, staretul Manastirii Colt a achitat in intregime penalitatile restante si astfel toate datoriile catre Administratia Financiara au fost stinse, mai scrie in comunicat.

Fiscul, gata sa puna sechestru pe conturile mai multor manastiri. Poate lua si banii din cutia milei
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO