Din subteran, pe partie. Zeci de ortaci ramasi fara slujba lucreaza ca monitori de schi
Cei care nu accepta sa stea in somaj si-au investit banii, din salariile compensatorii, in echipamente, si apoi au urmat un curs de atestare.
Zeci de mineri au lasat intunericul din inima muntelui si stau acum zi lumina pe creste. Pe de-o parte, recupereaza anii pierduti in noapte, pe de alta ii invata pe altii sa schieze.
Cei mai multi monitori fosti ortaci s-au angajat la Straja, in muntii Vulcan. De altfel, aici urmeaza sa se construiasca una dintre cele mai moderne partii din sud-estul Europei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Schuler Denes a fost disponibilizat acum 3 ani, dar nu a vrut sa dispere. In lunile de iarna, castiga cel mult 1500 de lei, iar in extra-sezon incearca sa supravietuiasca.
Tot in zona pentru incepatori il gasim si pe Sorin. A lucrat sase ani sub pamant, dar, in paralel, a fost si salvator montan. Dupa ce a ramas fara paine, alegerea unei noi slujbe a venit de la sine. Sorin ajunge la partie dimineata la 9 si nu pleaca mai devreme de opt.
Cursantii platesc cate 50 de lei pe o ora, dar se declara multumiti.
In fiecare sfarsit de saptamana, pe partiile din statiunea Straja vin cel putin 3.000 de turisti.