Aproximativ 7.000 de permise auto au fost eliberate la Hunedoara in luna ianuarie

25-01-2013 09:43


permise

 Potrivit sefului Serviciului Public Comunitare Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, pana in 18 ianuarie s-a emis un numar de 6.900 permise, iar dupa acestă data, au mai fost eliberate peste 100.

 “In primele 18 zile din an, in judetul Hunedoara au fost eliberate 6.900 de premise in conditiile in care intreg anul trecut au fost eliberate 8.800. Dintre cei care au facut coada la Serviciul Public Comunitare Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Hunedoara sunt multe persoane in varsta. De asemenea, 80 la suta dintre cei care au preschimbat permisele sunt oameni care mai aveau permisul valabil pana in 2014”, a declarat seful Serviciului Public Comunitare Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Hunedoara.

De la inceputul anului, sute de hunedoreni s-au inghesuit zilnic la Serviciul de Inmatriculari si Permise Auto pentru a-si schimba permisele auto pana in 19 ianuarie, cand au intrat in vigoare noile prevederi legale.

Începand din 19 ianuarie, a intrat in vigoare noul Cod Rutier, care prevede, printre altele, obligativitatea celor care preschimba permisul de conducere sa prezinte o fisa medicala care sa ateste ca sunt apti sa conducă autovehicule pe drumurile publice.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO