A incercat sa scape de taxe, iar acum e cercetat pentru evaziune fiscala de 2,2 milioane de lei

02-12-2011 17:44


grau

Administratorul unei firme de comerţ din Deva este bănuit că a înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de cereale pentru a nu plăti taxe şi impozite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări faţă de administratorul unei firme de comerţ din Deva care s-a sustras de la plata taxelor datorate statului.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că administratorul unei societăţi comerciale din Deva, în vârstă de 45 ani, în cursul anului 2009 a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii facturi achiziţii fictive de cereale, diminuându-şi ilegal T.V.A.-ul cu suma de peste 2.184.000 lei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO