Veste rea pentru industria restaurantelor. Guvernul nu permite, încă, funcționarea în interior

restaurant
Pro TV

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanți ai HORECA, industria hotelurilor și restaurantelor, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă acest domeniu din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19..

 

În continuare, veștile sunt rele pentru patronii de restaurante. Guvernul nu este de acord, deocamdată, ca aceste localuri să funcționeze și în interior.

”În momentul de față, premierul nu este deschis la o discuție pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecții, dar și-a prezentat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăți, deci va fi un alt traseu al numărului de infecții cu Covid, să luăm în discuție deschiderea restaurantelor în interior. În acest sens, facem un apel către toți operatorii din industrie, către toți clienții, pentru respectarea regulilor recomandate de către Guvern, impuse de către Guvern.” - a declarat Daniel Mischie, președintele HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) după discuția cu Ludovic Orban.

Pe de altă parte, reprezentanții HORECA susțin că, în țările unde restaurantele funcționează și în interior, numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 este mai mic decât în România. 

Citește și
Ce spune ministrul Sănătății despre fotografia în care premierul fumează. ”Am avut o discuție”
Orban, despre deschiderea restaurantelor: Încă mai aşteptăm să luăm această decizie

”În același timp am prezentat primului-ministru și precedentul european, adică ceea ce se întâmplă în toate țările europene, țări în care restaurantele sunt deschise și în care numărul de infectați Covid este mult mai mic decât în România. Deci astăzi, primul-ministru trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor, pentru că nu există nicio corelație între numărul de infecții și redeschiderea, funcționarea teraselor. Această funcționare, evident că trebuie să aibă loc cu anumite restricții. Considerăm că industria de restaurante, hoteluri și restaurante, este aproape de ATI. Deci în momentul de față, toate rezerverele și toată disponibilitatea operatorilor din această industrie este ajunsă la sfârșit și nu mai există resurse pentru a susține această industrie.” - a mai spus Mischie.

Aproape 10.000 de restaurante din toată țara, în pragul falimentului, din cauza restricțiilor

 

Aproximativ 10.000 de restaurante din toată țara sunt în pericol să-și declare falimentul, dacă în următoarea perioadă nu vor fi deschise.

O spun reprezentanții industriei ospitalității, care cer o relaxare de urgență măcar pentru restaurantele din hoteluri, strict pentru clienți, și a celor din mall-uri.

Pierderile de până acum, din această industrie, sunt de 50%.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Aproape 10.000 de restaurante din toată țara, în pragul falimentului, din cauza restricțiilor
Aproape 10.000 de restaurante din toată țara, în pragul falimentului, din cauza restricțiilor

Aproximativ 10.000 de restaurante din toată țara sunt în pericol să-și declare falimentul, dacă în următoarea perioadă nu vor fi deschise.

Orban, despre deschiderea restaurantelor: Încă mai aşteptăm să luăm această decizie
Orban, despre deschiderea restaurantelor: Încă mai aşteptăm să luăm această decizie

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că deşi a avut discuţii cu reprezentanţii HoReCa privind posibilitatea deschiderii restaurantelor, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 o decizie în acest sens a fost amânată.

Câștigul salarial mediu a scăzut în luna mai. Unde sunt cele mai mari venituri
Câștigul salarial mediu a scăzut în luna mai. Unde sunt cele mai mari venituri

Câştigul salarial mediu nominal net în luna mai a fost 3.179 lei, în uşoară scădere faţă de luna precedentă cu 3 lei (-0,1%) şi în creştere cu 2,5%, faţă de mai 2019. Valorile cele mai mari s-au înregistrat în IT, iar cele mai mici în industria HoReCa.

Restaurantele ar urma să se deschidă cel mai târziu pe 9 iulie
Restaurantele ar urma să se deschidă cel mai târziu pe 9 iulie

9 iulie este data-limită pentru redeschiderea în interior a restaurantelor în România. Reprezentanţii industriei HORECA au avut discuţii săptămâna aceasta cu Guvernul Orban.

Recomandări
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică și mai multe atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu, ce vizează intensificări ale vântului, ninsori, polei și viscol, în mare parte din țară.

Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina
Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina

Rusia a lovit fără milă blocuri de locuințe, chiar și în ziua de Crăciun. Valul de drone și rachete a ucis joi cel puțin 5 oameni și a rănit zeci, în mai multe orașe ucrainene.

Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate
Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate

Un accident de amploare s-a produs pe Drumul Expres 12, în zona localității Optași Măgura, județul Olt, unde 10 autoturisme au fost implicate într-o coliziune în care se aflau aproximativ 27 de persoane.