Veste rea pentru industria restaurantelor. Guvernul nu permite, încă, funcționarea în interior

Ultima actualizare: 05-08-2020 12:55
restaurant
Pro TV

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanți ai HORECA, industria hotelurilor și restaurantelor, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă acest domeniu din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19..

 

În continuare, veștile sunt rele pentru patronii de restaurante. Guvernul nu este de acord, deocamdată, ca aceste localuri să funcționeze și în interior.

”În momentul de față, premierul nu este deschis la o discuție pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecții, dar și-a prezentat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăți, deci va fi un alt traseu al numărului de infecții cu Covid, să luăm în discuție deschiderea restaurantelor în interior. În acest sens, facem un apel către toți operatorii din industrie, către toți clienții, pentru respectarea regulilor recomandate de către Guvern, impuse de către Guvern.” - a declarat Daniel Mischie, președintele HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) după discuția cu Ludovic Orban.

Pe de altă parte, reprezentanții HORECA susțin că, în țările unde restaurantele funcționează și în interior, numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 este mai mic decât în România. 

”În același timp am prezentat primului-ministru și precedentul european, adică ceea ce se întâmplă în toate țările europene, țări în care restaurantele sunt deschise și în care numărul de infectați Covid este mult mai mic decât în România. Deci astăzi, primul-ministru trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor, pentru că nu există nicio corelație între numărul de infecții și redeschiderea, funcționarea teraselor. Această funcționare, evident că trebuie să aibă loc cu anumite restricții. Considerăm că industria de restaurante, hoteluri și restaurante, este aproape de ATI. Deci în momentul de față, toate rezerverele și toată disponibilitatea operatorilor din această industrie este ajunsă la sfârșit și nu mai există resurse pentru a susține această industrie.” - a mai spus Mischie.

Aproape 10.000 de restaurante din toată țara, în pragul falimentului, din cauza restricțiilor

 

Aproximativ 10.000 de restaurante din toată țara sunt în pericol să-și declare falimentul, dacă în următoarea perioadă nu vor fi deschise.

O spun reprezentanții industriei ospitalității, care cer o relaxare de urgență măcar pentru restaurantele din hoteluri, strict pentru clienți, și a celor din mall-uri.

Pierderile de până acum, din această industrie, sunt de 50%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO