Ungaria va desfiinta 10.000 de locuri de munca din sectorul de stat
Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa desfiinteze 10.000 de locuri de munca din sectorul de stat, in incercarea de a atinge tinta de deficit bugetar pentru anul urmator, scrie cotidianul Magyar Hírlap, citat de Portfolio.
Pentru a atinge totalul de 10.000 de posturi, executivul nu va mai ocupa pozitiile vacante si va concedia cateva mii de angajati din aparatul guvernamental si municipalitati.
Costurile salariale vor fi, de asemenea, inghetate pana in 2015. In sectorul public din Ungaria lucreaza circa 660.000 de angajati, iar o reducere de 10.000 de posturi ar economisi statului 40-50 de miliarde de forinti (142-177 milioane de euro) pe an.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Analistii financiari estimeaza o "gaura" de 600 de miliarde de forinti (2,1 miliarde de euro) in bugetul pe anul urmator. Potrivit Magyar Hírlap, guvernul a admis in fata unor jurnalisti straini ca cifrele importante ale proiectului de buget pe anul urmator vor trebui modificate.
Ungaria a inceput in iulie discutiile cu FMI si CE pentru un acord financiar estimat la circa 15 miliarde de euro. Budapesta vrea ca intelegerea sa aiba un caracter preventiv. Statul ungar a fost salvat de la colaps financiar in 2008 cu un pachet de 20 de miliarde de euro, de la FMI, UE si Banca Mondiala.
Potrivit presei locale, FMI asteapta de la guvernul ungar urmatoarele masuri: scaderea pensiilor si a alocatiei pentru familii, cresterea varstei de pensionare si a impozitului pe venitul personal, privatizari, reducerea birocratiei, o taxa generala bazata pe valoare reala in tranzactiile imobiliare, reducerea cheltuielilor autoritatilor locale, eliminarea taxei bancare si fonduri pentru sectorul bancar.
Lista de cerinte ale FMI si chiar unele dintre acestea au fost confirmate de premierul Viktor Orban. Premierul a respins conditiile, afirmand ca Ungaria are nevoie de un acord cu Fondul, insa nu cu astfel de costuri.
Sursa: Mediafax
Etichete: Ungaria, fmi, criza, Viktor Orban, concedieri, deficit,
Dată publicare:
14-09-2012 14:12