Primul apartament vandut cu Prima Casa 4 este in Titan. Vezi conditiile pentru credit
La sucursala BCR sector 1 din Bucuresti s-a semnat primul contract de credit din cadrul noului sistem al programului guvernamental "Prima Casa". Premierul Emil Boc a fost prezent la eveniment.
Premierul Emil Boc a trecut pe culoare rosie a semaforului, in timp ce mergea de la sediul Guvernului catre filiala BCR din Piata Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din noul program "Prima Casa".
Boc a ales sa nu mai foloseasca masina din coloana oficiala, ci sa se deplaseze ca pieton pana la locul evenimentului. El a fost supravegheat si insotit pe tot traseul de mai multi ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cine a luat primul apartament din Prima Casa 4
Beneficiarul creditului este familia Stancu din Bucuresti, potrivit site-ului Guvernului. Creditul a fost contractat pe numele doamnei Stancu, lector universitar.
Conditiile de creditare
In cazul unui credit Prima Casa 4, dobanda este variabila si este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).
Pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in prezent este de 219,22 euro. Clientii trebuie sa dispuna de un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei ori din costul de construire.
Banca accepta pana la trei coplatitori si nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare.
Comisionul de rambursare anticipata este zero.
Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat.
Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate– deci la jumatate din valoarea acordata a creditului.
Comisionul de gestiune se va plati catre FNGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la data de 31 decembrie a anului precedent. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare.
Solicitantii de credit trebuie sa constituie un depozit colateral insumand valoarea primelor trei rate lunare de dobanda si sa asigure locuinta achizitionata/construita din finantarea garantata impotriva tuturor riscurilor.