Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv
Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril, revenindu-şi după pierderile recente, deoarece dolarul american şi-a atenuat câştigurile.
Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril, revenindu-şi după pierderile recente, deoarece dolarul american şi-a atenuat câştigurile.
În acest timp, cifrele referitoare la stocurile de combustibil din SUA au arătat scăderi peste aşteptări şi o redresare a cererii consumatorilor, transmite Reuters.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3,05 dolari, sau 3,5%, la 89,32 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 3,65 dolari, sau cu 4,7%, până la 82,15 dolari pe baril.
Analiştii au spus că preţurile petrolului, în scădere cu peste 22% în trimesturl al treilea , ar putea să atinge plafonul minim, deoarece cererea chineză arată semne de revenire şi vânzările de rezerve strategice din SUA se încheie.
”Cred că atingem nivelul minim, dar preţurile vor continua să fie excepţional de volatile şi iar banii speculativi ar putea continua să evite uşor această piaţă”, a declarat Rebecca Babin, trader senior de energie la CIBC Private Wealth US.
Cifrele referitoare la stocurile din SUA au arătat că cererea consumatorilor a revenit, deşi furnizarea de produse de rafinare a rămas cu 3% mai scăzută în ultimele patru săptămâni decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 215.000 de barili în cea mai recentă săptămână, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 2,4 milioane de barili şi cele de distilate cu 2,9 milioane de barili, deoarece activitatea de rafinare s-a redus în urma mai multor întreruperi.
Dolarul a atins miercuri un nou vârf al ultimelor două decenii faţă de un coş de valute, înainte de a se retrage. Un dolar puternic reduce cererea de petrol, făcându-l mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute. În primele ore ale după-amiezii din SUA, indicele dolarului a scăzut cu 0,9%.