Pistele de biciclete din Bucuresti, declarate ilegale. 24 de milioane de lei, cheltuite degeaba


Ultimul update: Sambata 24 Noiembrie 2012 00:16
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2012 19:28
Categorie: Stiri Economice

Peste 24 de milioane de lei, bani publici, au fost aruncati pe strada. Au fost cheltuiti pentru amenajarea pistelor pentru biciclete din Bucuresti, declarate acum ilegale de Politie si inchise circulatiei.

Firmele care au executat lucrarea, primariile de sector si administratia strazilor, care a dat avizul final, n-au comunicat intre ele. Asa ca locuitorii care platesc impozite si viseaza la o capitala europeana mai putin poluata, suporta consecintele. Si vor mai plati o data, daca responsabilii se hotarasc sa faca noi trasee pentru biciclisti.

In Bucuresti, din 117 kilometri de piste pentru biciclisti, Politia Rutiera a inchis 100, pentru ca nu se poate circula.

In intresectia Dimitrie Cantemir cu Gheorghe Sincai, pista traverseaza o florarie, statia RATB si cateva borduri. Nici pe bulevardul Tudor Vladimirescu n-au loc biciclistii, pentru ca traseul este ocupat de masini. Daca s-ar fi respectat proiectul, soferii nu ar fi putut parca in zonele amenajate.

Cele mai multe piste pentru biciclisti au fost inchise pentru ca erau impracticabile. Cei 117 kilometri au costat primaria 2.800.000 de euro. Asta inseamna ca un kilometru de marcaj - doua linii paralele plus cateva simboluri colorate - costa 23.000 de euro.

In cadrul aceluiasi proiect s-au mai cheltuit aproape 3.000.000 de euro pentru semaforizare: adica, in 88 de intersectii din Capitala s-ar fi instalat, sustin autoritatile, 1.200 de semafoare pentru biciclisti si pietoni.

Cine a dat 5.500.000 de euro pentru un proiect care trebuia sa aduca Bucurestiul printre capitalele europene? Administratia Strazilor, care a gasit o explicatie pentru esec.

"Nu a fost o comunicare intre institutii. Initial a fost bine, insa apoi primariile au dat autorizatii sa se construiasca gherete, chioscuri, panouri publicitare, fara sa ne intrebe: 'Aveti sau nu piste in zona?'", a declarat Carmen Dinca, purtator de cuvant al Administratiei Strazilor.

Castigatorii contractului sunt doua firme din Capitala: UTI si Dumava. UTI sustine ca valoarea contractului este cu 20% mai mica si ca s-a ocupat de mobilarea a doar 74 de intersectii cu 641 de semafoare - adica mult mai putin decat au spus autoritatile statutului. Cei de la Dumava nu au dorit sa comenteze subiectul.

Insa toti bucurestenii au de suferit din cauza acestui proiect ratat. Acum oficialii ar trebui sa mute pistele pe carosabil, ca sa intram in randul lumii. Si firesc ne intrebam: cum se va face mutarea si mai ales cine va plati din nou lucrarile?

Ungurii au terminat autostrada de la granita cu Romania. De ce noi NU putem sa continuam proiectul
Ungurii au terminat autostrada de la granita cu Romania. De ce noi NU putem sa continuam proiectul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Aur
BNR: Prețul aurului, la cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani
Eurostat: România, cel mai mare deficit guvernamental din UE în trimestrul I
Românii, campioni la scumpiri în UE. Inflația este dublă faţă de media Europei
Directorii români care primesc salarii mai mari decât Iohannis și Trump. Unde lucrează
Ceartă pentru bani. Primarii cer ca ajutoarele sociale să fie preluate în totalitate de stat
Reacția CSM cu privire la planul Guvernului de a taxa pensiile
Robert Negoita
Primarii s-au dus din nou peste Guvern. Spun că riscă falimentul
Băncile au concurență serioasă. Avantajele companiilor financiare care funcționează online
Lovitura dată de un român la o licitație ANAF. Cu cât a cumpărat un BMW X6
Vestea care le dă ”frezoane”. Asistații social au fost luați în vizor, în goana tăierilor
Organizațiile studențești cer Guvernului să nu taie biletele gratuite la CFR
Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni