Piata imobiliara s-a stabilizat si abunda de oferte. Cat costa penthouse-ul din care vezi Guvernul si Parlamentul

Dată publicare: 20-10-2016 18:47
Dată actualizare: 23-10-2016 07:06


Preturile apartamentelor s-au oprit din scadere, iar piata imobiliara s-a stabilizat. Este concluzia specialistilor care au studiat ofertele targului imobiliar din Bucuresti, unde exista case pentru orice buzunar.

De la apartamente de cateva zeci de mii de euro, pana la penthouse-uri de un milion.

Unul din cele mai scumpe apartamente de la targul imobiliar se afla la numai 5 minute de Guvernul Romaniei.

Un apartament este unul din putinele duplexuri penthouse din Bucuresti. Apartamentul are 200 de metri patrati, iar terasa cam 130 de metri patrati. De pe terasa poti vedea Piata Victoriei, dar si Palatul Parlamentului. Pretul este pe masura: 1 milion de euro.

O baie este scaldata in auriu. In rest, penthouse-ul nu este amenajat. Vanzatorul spune ca astfel viitorul proprietar il poate aranja cum vrea.

Alt apartament de 3 camere, din centrul Bucurestiului, are 136 de metri patrati si o terasa uriasa. Costa 285.000 de euro.

Cea mai scumpa vila scoasa la vanzare apartine acum proprietarului unui mare lant de farmacii.

Este construita cu busteni de pin, piatra din Alpi si ardezie braziliana. Vila de 2000 de metri patrati de langa Buzau costa 2.5 milioane de euro. Proprietatile de lux sunt cautate pentru ca reprezinta o investitie, explica agentii imobiliari.

Rafaela Nebreda, reprezentantul unei agentii imobiliare: "Am strans 100.000 de euro, cumpar un apartament si scot un randament de 6%."

Reporter: "Mai bun decat la banci."

Rafaela Nebreda, reprezentantul unei agentii imobiliare: "Iti dai seama, mai bine. Comparativ cu cat e dobanda la banci. 1-1.5%"

Asta in conditiile in care piata este stabila si sigura, spun specialistii.

Ion Catutoiu, consultant imobiliar: "Nu exista cresteri de preturi in perioada de boom. Aveam cresteri de 10-15 %  la o luna la alta. Acum este stabilizat."

Stabilizarea pare insa greu de suportat pentru clientii din clasa de mijloc.

De atlfel, acesta este profilul clientului majoritar de la targ. Dispus sa dea intre 50 si 70.000 de euro pe un apartament cu doua camere, intr-o zona cu metrou si cu acces lejer la gradinita, magazine sau parc.


VIDEO PROTVPLUS.RO