O vacanta ca-n Bora Bora fara a pleca din Romania. Proiectul unui om de afaceri: satul plutitor de peste un milion de euro

22-08-2015 18:12

Cu totii visam sa ne petrecem concediul in largul marii inconjurati de apa, cat mai departe de agitatia urbana.

Unii ajung in Bora-Bora sau Maldive, restul sunt invitati intr-o localitate din Caras-Severin, unde se construieste un sat de vacanta plutitor. Investitia depaseste un milion de euro, iar peisajul fabulos este inclus in pret.

Turistii se vor putea relaxa de anul viitor intr-un sat plutitor in forma de iaht la Berzasca, in Caras Severin. Investitia este facuta de un om de afaceri din Resita.

Sorin Liubimirescu
, investitor: "Acum vreo 4-5 ani cu familia am mers in vizita pe Clisura Dunarii, ne-a placut foarte mult locul si am vazut ce multi turisti sunt atrasi de frumusetea locului si am zis de ce sa nu facem o investitie pentru noi in aceasta zona."

Satul va avea doua insule, Egreta si Pelicanul, pe care vor fi construite 30 de bungalouri. Complexul mai cuprinde si piscina, pista pentru biciclete, zona de agrement si un restaurant. Constructia primei parti costa 600.000 de euro, iar 200.000 vin din fonduri europene.

Pe stalpii mari de beton au fost ridicate deja o parte din casutele plutitoare. Acestea vor avea acces la Dunare prin pontoane pentru pescari si pentru cei care vor sa se plimbe cu ambarcatiuni de agrement.

Marius Liubimirescu: "Dupa intrare avem imediat in parte stanga o chicineta pentru micul dejun, o baie cu dus, chiuveta, toaleta. Camera de zi la parter de 16 m patrati. Dupa care pe o scara foarte frumoasa se va urca in dormitor de 12 m patrati cu un pat dublu."

Pe terasa, peisajul este unul de vis, defileul se vede in toata splendoarea lui. Primarul comunei Berzasca spera ca pe viitor localitatea va deveni un reper important in turismul romanesc.

Petru Furdui, primar Berzasca: "Ideea transformarii comunei intr-o statiune turistica poate duce intr-un viitor nu foarte indepartat la o statiune."

Casutele sunt construite din lemn natur si incalzite cu panouri fotovoltaice. O noapte de cazare in casutele plutitoare va costa intre 150 si 200 de lei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO