O firmă a pierdut 165,4 milioane € în criptomonede. Omul care avea parola a murit

04-02-2019 22:10


Bitcoin

Gerald Cotten, șeful unei firme care se ocupă cu schimbul valutar al criptomonedelor, a murit, lăsând-o pe soția sa în incapacitatea de a accesa fondurile clienților – 165,4 milioane de euro – întrucât el era singurul care cunoștea parola. 

Parolele conturilor pe care sunt stocate criptomonedele nu pot fi resetate pe email, iar Cotten era singura persoană care cunoștea parola de acces la finanțele firmei, potrivit unui comunicat al companiei de schimb al criptomonedelor QuadrigaCX, informează Metro.

Astfel, cea mai mare firmă de acest fel din Canada, care se confruntă cu „probleme financiare semnificative”, a aplicat pentru protecția creditorilor.

Jennifer Robertson, soția lui Cotten, și-a motivat decizia precizând că firma nu are acces la fondurile stocate în criptomonede. Aceasta a mai precizat că, deși deține laptopul fostului ei soț, și acesta este criptat, iar ea nu deține parola.

„Fondurile în criptomonede ale firmei Quadriga au devenit indisponibile și o parte din ele ar putea fi pierdute”, a mai precizat Robertson.

Gerald Cotten a murit în 9 decembrie 2018 ”din cauza unor complicații cauzate de boala Crohn”, în timpul călătoriei în India, unde deschisese un orfelinat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO