Numai unul din trei angajati ai Hidroserv lucreaza si produce venituri. Ce nereguli au mai fost descoperite la control
Una din cele mai grave probleme descoperite de Corpul de control al Hidoelectrica la Hidroserv este aceea ca din circa 1.340 de salariati, numai 534 muncesc efectiv centralele hidroelectrice la lucrarile de mentenanta si genereaza venituri directe.
Corpul de control al Hidroelectrica, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, a finalizat in aceasta saptamana raportul in urma controlului efectuat cu privire la mai multe nereguli la Hidroserv, filiala sa de mentenanta, unde a fost in inspectie la solicitarea fostului administrator special, a declarat, intr-un interviu acordat news.ro, directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru.
”Nu este in regula ca pe un post de muncitor sa figureze un salariat care efectueaza activitati administrative in birou”, a afirmat Agliceru.
Anul trecut, Hidroserv a avut contractate cu Hidroelectrica 2,1 milioane de ore de manopera directa, care ar fi adus 159 milioane lei in conturile Hidroserv. Insa, din cele 2,1 milioane ore contractate, Hidroserv a realizat numai 1,18 milioane ore.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca Hidroserv ar fi prestat in 2016 toata manopera contractata, ar fi incheiat anul cu un profit brut de circa 4 milioane lei, sustine directorul general al Hidroelectrica.
”Cele de mai sus si neaccesarea avansurilor pentru lucrari de la Hidroelectrica se afla printre cauzele insolventei Hidroserv”, a precizat Agliceru.
In ceea ce priveste starea echipamentelor din toate centralele hidroelectrice, aceasta a fost si este corespunzatoare, iar mentinerea acestora la nivelul proiectelor tehnice este principala atributie a directorilor tehnici care conduc cele sapte sucursale ale Hidroelectrica, a mai explicat managerul.
”Hidroelectrica a reparat cand a trebuit, cat a trebuit si cum a trebuit”, a spus Agliceru.
Salariatii Deparatamentului Control Intern au mai constatat ca, in cursul anului trecut, in anumite sectii ale Hidroserv nu au putut fi justificate mari cantitati de combustibil achizitionate.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 30 martie, inchiderea definitiva a procedurii insolventei Hidroelectrica, dupa aproape cinci ani de la deschiderea procedurii. Hidroelectrica s-a aflat in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2016, timp in care a reziliat toate cele 11 contracte cu asa numitii "baieti destepti", un mecanism de privatizare a profitului demarat in 2004 si care a prejudiciat compania cu circa 1,1 miliarde de euro doar in perioada 2006-2012, potrivit calculelor fostului administrator judiciar.
Foto: hodroserv.ro