Noua afacere care prinde radacini si in Romania. Profitul pe care il scoate Horea Josan dintr-o fabrica de chipsuri bio
Cartofii pentru chipsurile atat de iubite de noi toti, au devenit o sursa de venit atat pentru fermieri, cat si pentru intreprinzatori.
Un tanar din Alba Iulia care s-a intors in tara dupa ce a muncit ani de zile in strainatate a decis sa isi deschida o fabricuta si sa faca din produsul sau un brand local. Iar in zona Brasovului, agricultorii au inceput sa cultive special pentru cei ca el anumite soiuri.
Horea a investit peste 13.000 de euro in utilaje si a cumparat, de la agricultorii din Alba, cartofi cu un continut redus de apa. In numai o luna a reusit sa vanda peste 6.000 de pungi de chipsuri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Clientii sunt incantati deoarece asa ceva nu exista pe piata la nivel local si nici ca si produs artizanal fara conservanti, fara coloranti, potentiatori de culori, procese chimice. Profitul undeva la 6.000, 8.000, 10.000 de lei noi pana in vara", a spus Horea Alba Josan, producator.
Cea care ii da o mana de ajutor este mama care nu a crezut initial ca produsul va avea asa mare trecere.
Si in Brasov s-a simtit potentialul afacerii. De zece ani. Mircea cultiva soiuri speciale pentru chipsuri.
"Cartofii de chipsuri sunt soiuri special create, care au continut mai mare in amidon, au forma mai mica si o forma rotunda. Ei cresc in cuiburi un numar mai mare de cartofi, continut de zaharuri mai mic", a spus Mircea Costina, fermier.
Pretul pe kilogram este mai mare decat in cazul cartofilor normali, dar chiar si asa clientii vin direct acasa si isi iau marfa.
Profitul poate ajunge si la 1.500 de lei la hectar.