"Mos Retur", salvatorul celor carora nu li se potrivesc cadourile de la Mos Craciun. In cate zile puteti da inapoi un produs


Ultimul update: Marti 29 Decembrie 2015 06:59
Data publicarii: Sambata 26 Decembrie 2015 17:49
Categorie: Stiri Economice

Daca Mos Craciun n-a nimerit marimea potrivita pentru cadourile pe care le-a lasat sub brad, exista mai nou, "Mos Retur". Pentru sute de romani, acesta a venit a doua zi de Craciun.

Oamenii s-au dus cu produsele nepotrivite inapoi in magazine, sa le inlocuiasca sau sa ceara banii inapoi. Aceasta politica de cumparaturi functioneaza, in sfarsit, si la noi, in toate centrele comerciale. Ca sa fie totul mai simplu, tot mai multi comercianti ofera si bonul cadou, un fel de bon fiscal fara pret pe el.

Pentru foarte multi romani, Mos Craciun n-a fost la curent cu marimile cadourilor - mai ales cele sub forma de imbracaminte. Asa ca intervine Mos Retur. Probelema, spun multi, e ca nu primesc odata cu cadoul si bonul, ca sa poata schimba produsul.

"Locuiesc in franta de foarte multi ani si am venit pentru cateva zile, ai nceput pe scara larga treaba asta sa se faca in ultimii ani” decat sa primesti un cadou pe care sa-l pui intr-un raft si sa nu-l folosesti niciodata, mai bine il reciclezi intr-un fel", spune un barbat.

Si sa stiti ca nu numai Mos Craciun incurca marimile sau gusturile, ci si oamenii de rand. De ce? In primul rand pentru ca ne grabim sa oferim tot mai multe cadouri, iar pe destinatari ii vedem tot mai des doar pe Facebook si tot mai putin in realitate, spun sociologii.

"Cand faci cadouri la persoane pe care poate nu le-ai mai vazut de cativa ani... nu se mai potrivesc marimile", spune un cumparator. Uuite de exemplu sotia s-a dus sa caute un cadou pentru ca suntem in tara si mergem sa vedem pe cineva, e asa pe nepusa masa."

Unii au gasit si solutia: dau odata cu cadoul si bonul.

In cazul magazinelor offline, cele clasice, traditionale, politica de retur este de 30 de zile. Daca ati cumparat produse din magazinele online, puteti sa le dati inapoi in 14 zile lucratoare. Atentie, magazinele sunt obligate sa va returneze banii si nu produse la schimb, daca cereti asta. Potrivit legilor in vigoare, nu trebuie sa aveti un motiv anume pentru care duceti produsul inapoi, iar orice plangere privind incalcarea acestora poate fi facuta pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO