"Superman"- ul copiilor bolnavi de cancer, chemat la Ministerul Sanatatii. Ce rol a jucat in salvarea ranitilor din Colectiv

×
Codul embed a fost copiat

Vlad Voiculescu, tanarul care a amenajat o tabara pentru copiii bolnavi de cancer in casa parintilor si aduce din strainatate medicametele care aici lipsesc, a fost propus pentru Ministerul Sanatatii.

Premierul Dacian Ciolos i-a propus marti lui Vlad Voiculescu sa preia portofoliul de ministru al Sanatatii, iar acesta a acceptat, au declarat pentru surse oficiale pentru Agerpres.

Povestea lui Vlad Voiculescu a fost prezentata de 1 decembrie, la ProTV.

“Un super om, baiatul asta. E superman pentru mine. M-a ajutat foarte mult acum 3 ani...datorita lui zambesc acum”, spune ea. “El a fost singura mea salvare. Cand nu stiam unde sa apuc, el m-a ajutat cu acele medicamente pe care nu le gaseam nicaieri si l-am intalnit pe Vlad”

Vlad e angajat intr-o banca in Viena. Vine acasa aproape in fiecare saptamana. Acum mai bine de 8 ani cineva i-a cerut sa caute in Austria un medicament care aici nu se gasea. Pentru un copil bolnav de cancer. Asa a inceput totul. Rand pe rand oamenii i-au cerut ajutorul si Vlad a ajuns un fel caraus al medicamentelor pe care medicii din Romania le recomandau dar pacientii nu aveau de unde sa le cumpere.

Citește și
colectiv
Bradul care a fost impodobit in fata clubului Colectiv. Mesajul emotionant pe care rudele l-au scris pe o panglica
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In special cele pentru boli grave care nu erau aduse de firmele din domeniu pentru ca erau ori prea ieftine, ori prea scumpe si nu reprezentau o afacere. Fara ele insa oamenii mor.

Pentru ca solicitarile nu se mai opreau, Vlad a facut un site in care oamenii intra si acum si cer ajutorul. La randul lui, apeleaza la prieteni si cunoscuti care cauta medicamente prin toata europa. La un moment dat, numarul celor care i-au sarit in ajutor a ajuns la cateva sute.

Grupul a fost numit "Reteaua citostaticelor" si a devenit subiectul unui film documentar.

Vlad a ajutat si in cazul tragediei din Colectiv. El s-a implicat in transportul unor pacienti.

La Bucuresti, o aeronava SMURD astepta unda verde pe aeroportul Otopeni pentru a porni cu un ranit in incediul din Colectiv catre spitalul Akh din Viena. Vlad a vorbit la spital iar apoi ore in sir s-a agitat sa gaseasca sambata seara o ambulanta in Viena.

“Aproape orice oras din Europa ar fi fost incapabil sa gestioneze o cantitate atat de mare de pacienti cu arsuri atat de grave, dar cumva noi ne-am imbatosat asa prosteste. Sa spunem ca nu ne lipseste nimic. Asta am auzit destul de des zilele astea”, spune el.

Intr-o camera alaturata mama lui Vlad asculta cu fata incremenita.

"E complicat sa-l vezi mereu cu telefonul, cu laptopul, nu am timp sa schimb 10 vorbe cu el cand vine acasa. E dificil sa-l vezi tot timpul, ma mai supar, dar imi trece cand vad ca lucrurile ies."

"Asta am vrut si eu sa spun ca pana la urma cea mai mare bucurie pe lumea asta este sa faci ce-ti place. Si lui ii place sa faca bine. Asta ii place, asta face. Bine ca ii iese", zice si tatal lui

Intre timp, Vlad a facut rost de ambulanta. “Oamenii din colectiv erau oameni ca noi, erau de ai nostri”, spune el. “Chiar ma miram ca unii politicieni nu intelegeau de ce s-a trezit acuma tineretul sa se revolte. De aia. Ca erau oameni ca noi. Nu erau de-ai lor. Erau de-ai nostri. Chiar nu erau de ai lor.”

Era o discutie o discutie in gradina din spatele casei. A pus mana pe telefon, a sunat la Viena si o saptamana si-a luat concediu. “M-am dus la doctorul Arafat si i-am zis ca as vrea sa il ajut daca are nevoie de mine pentru a ajuta cu transferurile in straintate. Am mai facut asta in trecut si le stau la dispozitie.

Timp de o saptamana a insotit echipele de medici din strainatate prin spitalele noastre. S-a ocupat de aprobari, a tinut legatura cu spitalele din strainatate si cu famiile victimelor.

Cat a stat in Bucuresti, a reusit printre picaturi sa ajunga si la Institul Oncologic. Le organizeaza pustilor o petrecere in tabara de Mos Nicolae. A venit sa le dea vestea.
Rand pe rand, se aseaza in genunchi langa paturile lor si are o vorba pentru fiecare. Acum au ocazia sa-l cunoasca si parinti copiilor care au fost in tabara. De ce face toate lucrurile astea?

“Nu stiu. Raspunsul cinstit e nu stiu. M-am apucat de mai multe si lucrurile bune ti se intorc inzecit.” Despre voluntari spune ca sunt oameni unul si unul si ca, de fapt, “se ajuta pe ei. Fiecare ne ajutam pe noi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Mesajul emotionant transmis de sarbatori de o tanara ranita in incendiul din Colectiv: Nimic nu se intampla fara un scop
Mesajul emotionant transmis de sarbatori de o tanara ranita in incendiul din Colectiv: Nimic nu se intampla fara un scop

Una dintre tinerele ranite in urma incendiului din clubul Colectiv a transmis pe pagina ei de Facebook un mesaj special cu ocazia Craciunului.

Bradul care a fost impodobit in fata clubului Colectiv. Mesajul emotionant pe care rudele l-au scris pe o panglica
Bradul care a fost impodobit in fata clubului Colectiv. Mesajul emotionant pe care rudele l-au scris pe o panglica

O parte din familiile celor care si-au pierdut viata in incendiul din 30 octombrie au impodobit, miercuri, impreuna cu ajutorul asistentilor sociali ASproAS, un brad in fata clubului Colectiv, aducand cate o steluta pentru fiecare dintre victime.

"Romeo si Julieta" de la Colectiv au fost externati din spital. Povestea lor dupa ce s-au pierdut in haosul din incendiu

Ultimii 3 pacienti raniti in incendiul de la Colectiv care se mai aflau internati la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" au fost externati miercuri, iar personalul medical al unitatii a dorit sa marcheze acest moment oferindu-le cate un cadou.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.