50.000 de romani au scapat de vizita la administratorul blocului. Solutia prin care intretinerea se poate plati online
Vi s-a intamplat adeseori sa fie inchis cand mergeti sa platiti intretinerea apartamentului? Sau ati ramas fara caldura pentru ca administratorul blocului a fugit cu banii?
50.000 de romani au scapat de grija asta pentru ca pot plati on-line factura locuintei. Tot mai multe asociatii au decis sa-si publice transparent calculele si folosesc sisteme de plata moderne unde toata lumea vede pe ce se dau banii si nu mai exista nici coada la casierie.
Dureaza foarte putin sa platiti intretinerea de pe telefon. Se face dintr-un portofel electronic instalat gratuit.
Horia Grozea, director plati Netopia MobilPay: "Este o diferenta majora intre coada prin care stai la asociatie doar intre anumite ore si de obicei cand omul lucreaza, niciodata atunci cand ai timp. Acum poti sa platesti cand stai in trafic, direct de pe telefonul mobil cred ca in mai putin de 2 minute."
Cu o conditie insa, administratia de bloc sa aiba contract cu o aplicatie de calcul transparent al intretinerii. Costa intre 2 si 3 lei pe luna pentru fiecare apartament. Firma lui Cosmin administreaza mai multe blocuri din Bucuresti, iar oamenii au acces la toate calculele si facturile.
Cosmin Cismariu, manager Optima Administrare Imobile: "Din cauza administratorului noi platim mult caldura, din cauza administratorului noi platim mult curatenia, etc. Intr-adevar o firma care vine sa administreze nu inseamna ca vei plati mai putin caldura, dar suma este cea corecta"
Bogdan Ioan, manager Aviziero: "Locatarii pot intra cu conturile lor personale si pot vedea cum s-a calculat intretinerea. De ce ma costa 30 de lei gazul, de ce ma costa 20 de lei apa calda. Dau un click ca sa intru in cont, apoi bag detaliile de card si un click ca sa platesc, practic sunt 3 minute!"
Cea mai mare platforma de plata online a intretinerii din Romania are deja abonate 22 de mii de familii din toata tara. Cu totul, peste 50 de mii de apartamente au scapat de grija platilor la casierie.
Ottavio Serbanescu, administrator Scomet: "Pot vedea facturile, pot comunica intre ei, pot face tot felul de lucruri, pot ridica probleme, pot urmari rezolvarea problemelor lor"
Daca asociatia de locatari nu are contract cu astfel de firme si vreti sa platiti oricand puteti cere administratorului numarul de cont bancar si virati banii prin aplicatiile de homebanking.