Mesajul UE la ultimul Consiliu European: Vom avea bani europeni pentru tinerii someri


Ultimul update: Luni 18 Martie 2013 06:44
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2013 19:43
Categorie: Stiri Economice

Tinerii someri isi vor putea infiinta firme, care sa le aduca venituri incepand cu 2014. Vestea vine de la presedintele Traian Basescu, care a mers la aceasta reuniune cu o cursa de linie.

Asta dupa ce i s-a reprosat ca foloseste o aeronava care aduce pierderi Tarom-ului.

Bugetul Uniunii Europene ar putea fi revizuit incepand cu anul viitor. Seful statului, criticat pentru ca a obtinut 40 de miliarde pentru Romania, le-a recomandat ironic europarlamentarilor romani sa-si foloseasca "priceperea, talentul si inteligenta" pentru a-i convinge pe europeni ca meritam cel putin 8,9 miliarde de euro in plus.

Pana atunci, insa, marea provocarea a Uniunii in acest moment este somajul in randul tinerilor. Numai in Romania 170.000 de oameni pana in 25 de ani nu au, in prezent, un loc de munca.

Uniunea ne pune la dispozitie, din ianuarie anul viitor, 140 de milioane de euro care vor fi folosite "pentru infiintarea de mici firme prin care tinerii sa realizeze venituri". Europenii renunta la masurile de austeritate in favoarea investitilor care aduc locuri de munca.

Dincolo de deciziile economice, presedintele Traian Basescu a tinut sa explice de ce ales sa mearga la Bruxelles cu o cursa de linie obisnuita. Seful statului a spus ca, in caz de dezastru, are nevoie de comunicatie, iar avioanele de linie nu au asa ceva in dotare.

Asta dupa ce, la sfarsitul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a cerut companiei Tarom sa renunte la aeronava prezidentiala, un Airbus A-310, pe motiv ca ar aduce pierderi de sapte milioane de euro anual.

VIDEO PROTVPLUS.RO