O firma de electrocasnice a cumparat vechile hale Nokia. 900 de locuri de angajare sunt disponibile

19-11-2012 19:11


Cum telefoanele nu mai suna la Jucu, atunci e loc pentru o cafea tare. Italienii de la Delonghi, specializati in electrocasnice, vor produce in fostele hale Nokia aparate de cafea.

De luni, au inceput si recrutarile pentru angajati. Strainii cauta 900 de oameni. Sansa este una uriasa pentru somerii din zona, care dupa plecarea finlandezilor au ramas pe drumuri.

Dupa ce fabria Nokia si-a inchis portile, peste 2.000 de oameni si-au pierdut painea. A fost un an greu pentru multi, insa din fericire in halele goale se va muta un alt investitor care va porni productia de aparate de cafea in luna februarie.

''Se fac recrutari din randul fostilor angajati Nokia. Recrutarile vor avea loc in mai multe etape, iar angajatii vor urma cursuri de pregatire in Italia. Se cauta de la manageri personal calificat, pana la personal necalificat", a dezvaluit Adina Butuza, purtatorul de cuvant al AJOFM Cluj.

Si italienii, la fel ca finlandezii, vor beneficia de facilitati din partea Guvernului. Vor fi scutiti de taxe si impozite in valoare de 25 de milioane de euro.

La Jucu sunt asteptati si cei de la Bosh, care au in plan sa isi ridice propriile hale.

VIDEO PROTVPLUS.RO