Lovitură pentru Uber. Decizia surpriză anunțată de companie


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2019 15:37
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2019 15:17
Categorie: Stiri Economice
uber

Uber Technologies, cea mai mare companie de ride-hailing din lume, și-a revizuit în scădere oferta publică inițială, aceasta fiind cu până la o treime mai mică decât așteptările inițiale.

Evaluarea inclusă în documentele depuse, vineri, la autorităţile de reglementare este sub valoarea de 120 de miliarde de dolari estimată anul trecut de bancherii de investiţii şi apropiată de evaluarea atinsă într-o rundă de finanţare privată din 2018, respectiv între 80,5 miliarde de dolari şi 91,5 miliarde de dolari.

Nivelul mai scăzut al evaluării reflectă performanţele slabe ale acţiunilor companiei concurente mai mici Lyft, după listarea care a avut loc luna trecută, informează News.ro.

Acţiunile Lyft au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere cu 20,5% faţă de preţul din oferta publică iniţială, pe fondul scepticismului investitorilor legat de perspectivele de profitabilitate ale companiei americane.

Lyft a încheiat listarea la o evaluare de 24,3 miliarde de dolari, sumă echivalentă cu aproximativ de 11 ori veniturile.

În schimb, nivelul superior al intervalului ţintit de Uber pentru evaluare ţinteşte un nivel de opt ori veniturile din 2018.

”Considerăm că reducerile recente de preţuri pentru Uber şi Lyft arată ezitările investitorilor de a investi în modele de afaceri netestate, consumatoare de capital şi neprofitabile, în această etapă de încheiere a ciclului economic”, a explicat Asad Hussain, analist la firma PitchBook.

 

Cât va costa o acțiune la Uber

 

În documentele depuse, Uber a stabilit un interval de 44-50 de dolari pe acţiune. Compania va vinde 180 de milioane de acţiuni în cadrul ofertei, pentru a atrage până la 9 miliarde de dolari, alte 27 de milioane de acţiuni urmând să fie vândute investitorilor actuali, pentru până la 1,35 de miliarde de dolari.

Reuters a estimat în această lună că valoarea combinată a acţiunilor care vor fi vândute de Uber în cadrul ofertei va fi de circa 10 miliarde de dolari.

Oferta publică iniţială a Uber va fi cea mai mare din Statele Unite după listarea gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba Group, în 2014.

Uber a început vineri şi un turneu de 10 zile pentru promovarea ofertei şi a companiei pentru investitori.

Uber anticipează că va stabili preţul ofertei publice pe 9 mai, iar tranzacţiile la bursa din New York vor începe o zi mai târziu, au declarat persoane apropiate situaţiei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO