Exemplul Buenos Aires. Cum ar putea Delta din Bucuresti sa atraga 1 milion de turisti in fiecare an


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 00:30
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2012 20:18
Categorie: Stiri Economice

Avem o oaza de liniste in mijlocul Bucurestiului. Ce facem cu ea? Reprezentantii mai multor ONG-uri lucreaza deja la un proiect prin care vor cere Ministerului Mediului ca Delta formata pe lacul Vacaresti sa fie declarata rezervatie naturala.

Autoritatile admit ca locul merita exploatat, dar spun ca avem nevoie de multi bani ca sa arate asemenea unui parc natural.

In acest loc splendid, natura tipa prin toti porii ca ea a devenit stapana. Odata descoperita comoara, ce facem ca sa o ferim de vandalii care ar putea sa o distruga?

Reprezentantii "National Geographic Romania", dar si fundatiile ''World Wildlife Fundation'', ''Pro parc'' si ''Bucurestiul meu drag'' aduna toate actele de care este nevoie pentru ca dosarul sa fie inaintat in regim de urgenta Ministerului Mediului.

Daca acest loc ar deveni o rezervatie naturala, Bucurestiul s-ar alinia altor orase ale lumii in care au aparut astfel de oaze de liniste, precum Buenos Aires, Londra si Praga. Aici ar urma sa se amenajeze locuri de promenada si foisoare din care noi sa putem admira fauna. Constructiile ar trebui facute in asa fel incat sa nu dauneze naturii.

Argentinienii au stiut sa exploateze ceea ce natura le-a dat pe tava. In 1985 au infiintat rezervatia din Costanera Sur, chiar in centrul Capitalei. Acum locul este vizitat anual de peste 1 milion de turisti.

Autoritatile romane par dispuse sa coopereze. Numai ca oficialii din Primaria Capitalei ar fi mai degraba tentati sa sistematize zona, asa cum isi dorea si Ceausescu.

Potrivit legii, propunerile pentru instituirea regimului de arie naturala protejata pot fi facute de orice persoana fizica sau juridica.

VIDEO PROTVPLUS.RO