După o scădere istorică, indicele Dow Jones a înregistrat marţi cea mai mare creştere din ultimii 87 de ani
Indicele Dow Jones Industrial Averadge a crescut marţi cu 11,37%, înregistrând cea mai bună evoluţie zilnică, calculată în procente, din ultimii 87 de ani, investitorii anticipând că membrii Congresului vor adopta în curând un proiect de salvare economică.
Este o revenire istorică a indicelui, după o scădere istorică, relatează CNBC.
Indicele S&P 500 a urcat cu 9,4%, consemnând cea mai bună evoluţie zilnică după octombrie 2008. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 8,1%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de după 13 martie. Indicii Dow şi S&P 500 şi-au revenit de la cele mai scăzute niveluri atinse de la sfârşitul anului 2016.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Ziua de marţi a fost a cincea cea mai bună şedinţă de tranzacţionare pentru indicele Dow Jones din istorie.
Investitorii se aşteptau ca pachetul de stimulare să fie adoptat marţi de Congres, parlamentarii făcând declaraţii că sunt aproape de un acord, dar ulterior au apărut informaţii că discuţiile s-ar putea prelungi şi pe parcursul zilei de miercuri.
Acţiunile Chevron au crescut cu peste 22%, contribuind la avansul indicelui Dow, după ce directorul general al grupului a spus că gigantul din sectorul energetic nu va reduce dividendele.
Titlurile American Express şi Boeing au crescut la rândul lor cu peste 20%. Sectorul energetic a consemnat cele mai bune performanţe în cadrul indicelui S&P 500, cu un avans de 16,3%, în timp ce sectorul industriei şi cel financiar au urcat fiecare cu peste 12%.
Bursele sunt susţinute de măsurile de stimulare ale Rezervei Federale, dar ştirile legate de cauza scăderilor istorice care au avut loc în ultimele zile au continuat marţi să fie negative.
Peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care peste 50.000 în Statele Unite, potrivit Johns Hopkins University. Până în prezent, în SUA au fost confirmate peste 600 de decese provocate de coronavirus.
New York City a raportat marţi aproape 15.000 de cazuri de coronavirus şi 131 de decese.
Indicele Dow Jones Industrial Averadge este unul dintre cei mai importanți din lume și urmărește evoluția celor mai importante 30 de blue chip-uri (companii stabile, de dimensiuni mari, profitabile) din Statele Unite.