De luni, aproape toti clientii Bank of Cyprus devin clientii Marfin Bank si vor avea acces la bani


Ultimul update: Luni 29 Aprilie 2013 06:53
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2013 13:34
Categorie: Stiri Economice

Aceasta este solutia pe care Banca Nationala a Romaniei a anuntat-o pentru rezolvarea situatiei din banca cipriota.

Toate depozitele din Romania ale acestei banci, dar si creditele clientilor bun-platnici au fost transferate catre Marfin Bank Romania.

Oficialii Bancii Nationale au declarat, vineri dimineata, ca toti clientii care au depozite la Bank of Cyprus ar putea sa-si retraga banii din prima zi a saptamanii viitoare.

Asta inseamna ca luni romanii sau firmele care au avut bani in aceasta banca pot merge la ghiseele Marfin Bank, daca aleg sa-si mute economiile in alte institutii financiare.

Seful directiei de supraveghere din BNR a precizat pentru Mediafax ca nu vor exista probleme cu lichiditatile si ca oricat de mari vor fi solicitarile sunt destui bani pentru toata lumea.

Clientii Bank of Cyprus nu au mai avut acces la conturile lor de aproape o luna de zile, timp in care s-au facut plati doar prin bancomate. Ar mai fi de spus ca cipriotii de la Marfin nu au preluat creditele importante acordate unor companii mari si ca, spre deosebire de Bank of Cyprus, Marfin Bank este o filiala romaneasca supusa in totalitate reglementarilor si supravegherii Bancii Nationale.

Singura solutie pentru ca depozitele de 100.000 de la Bank of Cyprus sa nu fie taiate cu pana la 60%
Printre anunturi seci si usi inchise, romanii cu conturi la Bank of Cyprus au primit si o veste buna
VIDEO PROTVPLUS.RO