Cum vrea Fiscul sa foloseasca Armata pentru combaterea evaziunii fiscale. "Nu vorbim de militari"
Oricat ar parea de stranie, ideea ca Fiscul sa foloseasca armata pentru a combate evaziunea fiscala nu este deloc o gluma.
Chiar ministrul Apararii spune ca subordonatii sai vor fi trimisi sa ii ajute pe cei de la ANAF, chiar daca traim vremuri de pace.
Liderii opozitiei considera ca un astfel de demers nu este posibil si catalogheaza initiativa drept ticnita.
Daca civilii nu au fost in stare sa faca ordine in finante, vom chema Armata. Este ideea ministrului de resort, care cere ajutorul colegilor de la Aparare ca sa stranga darile.
Mircea Dusa: "Specialisti de la Ministerul Apararii, asa cum sunt si de la Ministerul de Interne, pot fi detasati la ANAF pentru a da o mana de ajutor in colectarea impozitelor si a combaterii evaziunii fiscale".
Negoita Voinea, vicepresedinte sindicatul Pro Lex: "Pentru combaterea evaziunii fiscale cred ca nu sunt armele potrivite pusca si tancul".
Ministrul Apararii tine sa ne linisteasca si spune ca nu ne vom trezi cu trupe inarmate pana in dinti la usa in goana dupa bani.
Mircea Dusa: "Nu este vorba de militari. Este vorba de detasarea unor cadre de specialitate care sa dea o mana de sprijin institutiilor statului care au atributii in colectarea impozitelor".
Sindicatul vamesilor si politistilor spune ca militarizarea controlului nu e cea mai buna solutie pentru starpirea evazionistilor. Cel mai simplu ar fi ca Fiscul sa-i reangajeze pe functionarii disponibilizati in 2011.
Negoita Voinea, vicepresedinte sindicatul Pro Lex: "Sunt fosti lucratori vamali care in urma reorganizarii au fost disponibilizati si se afla in corpul de rezerva timp de doi ani de zile. In acesta se afla peste 600 de functionari".
O decizia finala va lua premierul care a declarat ca propunerea va fi analizata la nivelul Guvernului.
Sursa: Pro TV
Etichete: armata, evaziune fiscala, ministrul apararii,
Dată publicare:
15-01-2013 18:41