"Creative Start", proiectul prin care ideile de afaceri pot fi finanțate cu bani europeni


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 11 Martie 2018 08:46
Categorie: Stiri Economice

Ce poate fi mai plăcut decât să-ţi transformi pasiunea într-o afacere?

La Oradea s-a lansat săptămâna aceasta proiectul "Creative Start".

Cei care se înscriu au şansa de a-şi lansa un business finanţat cu bani europeni. Atenţie însă! Sunt acceptate doar ideile de afaceri din domenii precum artă, publicitatea, arhitectura sau modă.

Cu astfel de sfaturi de viitor au plecat la drum artiştii care vor să înceapă o afacere în industria creativă. Prin intermediul unui proiect finanţat cu bani europeni, 600 de doritori din nord-vestul ţării pot lua parte la cursuri de antreprenoriat. La final, fiecare va prezenta un plan de afacere, însă doar cele mai bune 75 de idei vor beneficia de un fond de 35.000 de euro.

Partener de proiect este Blocul Naţional Sindical.

Dumitru Costin,  președintele blocului național sindical: "Avem o expertiză foarte bună, un know-how pe care îl punem la dispoziţia celor interesaţi. Avem experţi care îi pot ajuta pe cei care îndrăznesc să creadă că pot face mai mult cu ideile lor."

Proiectul a stârnit interesul orădenilor, majoritatea studenţi.

Studentă: "E foarte convenabil pentru viitor, pentru studenţi, să-i informeze, să-i pună în temă cu tot ce îşi propun ei."

Participant: "Eu având o afacere, o micro-intreprindere cu specific cultural, creativ, m-am gândit să particip, poate-mi vine vreo idee, vreo finanţare, poate chiar."

Proiectul se desfăşoară pe durata a patru ani, iar cea de-a doua tranșă de bani o vor primi doar cei care demonstrează că, în primul an de la deschiderea firmei, au avut un profit de minimum 30 la sută din valoarea fondului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Victor Negrescu l-a primit pe ministrul pentru Brexit la București: „Am discutat despre drepturile românilor”
Avantajele si dezavantajele unei afaceri de familie
VIDEO PROTVPLUS.RO