Companiile IT pregătesc aplicații și noi măsuri pentru angajații care nu mai vor să muncească de acasă

Dată publicare: 08-02-2021 19:14
Dată actualizare: 08-02-2021 20:14


Companiile IT pregătesc aplicații și noi măsuri pentru angajații care nu mai vor să muncească de acasă. Oamenii își pot rezerva, de pildă, un loc la birou, într-un anumit interval orar, astfel încât să evite aglomerația.

 

Alte firme au început să adapteze spațiul de lucru la condițiile impuse de aceste vremuri.

Unele companii din Timișoara au început să își amenajeze spațiile, astfel încât birourile să semene cât mai mult cu mediul de acasă.

Doriana Simandan, marketing specialist companie IT: "Noi plănuim să primim colegii la birou într-un spațiu nou renovat. Ne adaptăm la nevoile tuturor, dorim să inspire dorința de a te vedea cu colegul, de a sta la o discuție, de a fi un spațiu cosy și comod și safe."

Iar angajații unei companii cu filiale în Timișoara și Cluj au dezvoltat o aplicație prin care toți colegii care vor să vină la sediu își pot rezerva locul la birou, ca să evite aglomerația.

Ana Maria Foglietta, angajată: "Prin intermediul aplicației pe care o folosim în cadrul companiei mă coordonez cu diverși colegi în așa fel încât cel puțin o dată, de două ori pe săptămână, să ne întâlnim la birou. Păstrăm distanța, avem totul."

Lavinia Brândușa, reprezentat marketing companie IT: "Toți colegii mei pot să verifice în timp real disponibilitatea biroului și, de asemenea, aplicația poate fi folosită în cazul în care este nevoie de o anchetă epidemiologică."

Și la Cluj, o aplicație dezvoltată de o firmă de IT le permite celor 500 de angajați să selecteze data, ora și durata pe care o vor petrece la birou.

Ioana Vântu, director IT: "Tu îți faci booking-ul și se salvează în sistem. Managerii pot să vadă pe un anumit etaj care e gradul de ocupare. Poți să configurezi clădirea, poți să configurezi birourile, și să așezi birourile cum dorești."

Alte aplicații dezvoltate pentru muncă în pandemie sunt cele care ne ajută să gestionăm echipe mixte, formate din angajați care lucrează de la birou, dar și de acasă.

Radu Miloș, fondator companie IT: "Aplicația îți permite să vezi activitățile pe proiecte, clienții pentru care ai lucrat, și astfel pentru noi este transparent, dacă activitatea se realizează la lucru, la sediul firmei, sau acasă. Aplicația este foarte utilă firmelor mici și mijlocii, indiferent de domeniu. Că vorbim de servicii, servicii IT, financiare sau avocați."

Reprezentanții companiilor IT spun că și în acest an vor păstra sistemul de muncă hibrid, care va combina activitatea de acasă cu cea de la birou.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO