Companiile care se bat să angajeze studenţi. Ce salarii le oferă


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 20:21
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 19:05
Categorie: Stiri Economice

Pentru că meseria se învaţă din ce în ce mai devreme, concurența este mare, iar piaţa forţei de muncă în criză, companiile din România se bat să angajeze studenţi.

Managerii caută tineri de prin anul doi de facultate, pe care încearcă să îi fidelizeze, iar la terminarea studiilor să le ofere un contract. Cele mai căutate specializări sunt în IT şi inginerie, urmate de cele în agricultură şi medicină veterinară.

O companie multinaţională are în total, în România, 20.000 de angajaţi. Anual 1.000 de studenţi lucrează cot la cot cu cei cu experienţă. Denis este student în anul doi la Automatică şi ajutor de programator cu jumătate de normă. Mulţi nu mai au timp să ajungă, astfel, la toate cursurile şi încearcă să se descurce cum pot.

Denis Părău, student: "Mi s-a părut că la facultate nu învăţ foarte multe lucruri utile în acest domeniu şi m-am gândit că poate la companie pot să învăţ mai multe. Sunt la patru ore şi îmi organizez timpul, merg într-o zi mai mult la facultate şi într-o zi mai mult la lucru."

Eniko a terminat facultatea în 2015, însă şi ea s-a angajat încă din anul doi. Acum conduce o echipă de 12 oameni.

Eniko Toth, team leader: "Am ajuns să lucrez aşa devreme pentru că sunt foarte pasionată de tehnologie. În momentul de faţă am trei studenţi în echipă şi îi încurajez bineînţeles să îşi facă un balans între viaţa de student şi viaţa de lucru."

Miodrag Hojda, purtător de cuvânt companie: "Îi pregătim încă din timpul facultăţii pentru ceea ce urmează să înveţe. Poziţiile sunt de ajutor de programator sau operator calculator, în funcţie de departamentul în care lucrează. Pot să vină şi la companie să lucreze cele patru ore, într-un program flexibil, să meargă să îşi continue studiile."

Ce facultăți au cea mai mare rată de angajare

Într-un top al facultăţilor cea mai mare rată de angajare în domeniu, de peste 90 la sută, o au Automatica şi Calculatoare, Robotică şi Electrotehnica.

Carmen Macocian, reprezentant firma proiectare şi producţie utilaje industriale: "Căutam ingineri mecanici, electrici şi programatori. Este greu şi căutăm în continuare. Nu am refuzat pe nimeni de atunci. Încercăm să-I motivam şi financiar, şi profesional."

Mădălina Pinte, studentă inginerie: "Mi-am găsit uşor de muncă în domeniu. Piaţa este într-o continuă dezvltare şi inginerii sunt la mare căutare. Pe un domeniu de inginerie mecanică sau electrică."

Însă vin din spate şi alte domenii.

Sorin Stanciu, prorector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Banatul: "Cea mai mare rată de angajare avem undeva la 80 la sută a fost la Facultatea de Agricultură, urmată îndeaproape de Medicină Veterinară. Avem destule cazuri de studenţi în care angajatorii vin la Universitatea noastră, undeva din anul doi încep şi îi iau."

Salariile sunt mai mici iniţial, însă pot creşte pe măsură ce se măreşte programul de lucru.

Florin Drăgan, prorector Universitatea Politehnică Timişoara: "Câteodată se poate ca un student care e în an terminal să câştige o sumă care depăşeşte venitul părinţilor. Eu zic că se poate merge de la 1000-1200 de lei până la 2500-3000 de lei pentru part-time."

Potrivit unui studiu BestJobs, un angajator din patru caută studenţi pentru recrutare în ultimele luni ale anului trecut.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Beneficiile dorite de tinerii angajați de la patroni, în afara salariilor
Țara în care se moare de prea multă muncă dă concediu forțat. Angajații îl refuză
Motivul pentru care un crescător de oi caută ciobani străini: „Turci, maghiari, orice”
VIDEO PROTVPLUS.RO