CFR Călători va plăti cu 1 milion de euro mai mult pentru 15.000 de tone de motorină
CFR Călători va plăti cu 4,5 milioane de lei mai mult decât a estimat, din cauza introducerii accizei pe carburanți de la 1 septembrie, un contract pentru furnizarea a 15.000 de tone de motorină necesară locomotivelor.
Estimat în august la 62,9 milioane de lei, transportatorul public a atribuit contractul în noiembrie pentru 67,4 milioane de lei.
Contractul a fost adjudecat prin licitație de Oscar Downstream. La procedură s-a înscris și Rompetrol Downstream. Motorina va fi livrată în termen de 4 luni de la atribuirea contractului, informează profit.ro.
Alegeri 2024
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
După introducerea accizei la 1 septembrie, prețul carburanților a crescut cu aproximativ 50 de bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină.
Oscar Downstream, cel mai mare petrolist independent, este controlat de omul de afaceri Alin Niculae.
În 2016, afacerile companiei au scăzut cu trei procente, la 1,7 miliarde de lei. În schimb, profitul a urcat cu 19 procente, la 52,3 milioane de lei.
Oscar Downstream este un business specializat în comerțul cu carburanți, în principal motorină, către clienții din zona comercială. De-a lungul anilor, societatea și-a dezvoltat o rețea de stații de incintă, completată de benzinării proprii dedicată clienților mari.
CFR Călători a încheiat 2016 cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde de lei, în creștere cu 7% față de 2015, și cu un profit de 1,2 milioane de lei, în linie cu rezultatele bugetate, de 38 de ori mai mare decât cel din anul precedent.
Compania, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, estimase un nivel al profitului net de 1,2 milioane lei încă de la începutul lui 2016, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli aprobat de Guvern în luna aprilie a anului trecut.
Numărul de pasageri transportați a scăzut în 2016 cu 3,7% față de anul precedent, de la 54,9 milioane la 52,89 milioane. Totodată, compania a reușit să-și reducă arieratele, potrivit reprezentanților CFR Călători.