Cei mai generosi angajatori din Romania. Zile de concediu in plus, vacante gratis, laptopuri si smartphone-uri cadou

Ultima actualizare: 01-02-2016 07:00

Anumite companii din Romania incep sa fie tot mai darnice cu angajatii. Este concluzia unui studiu recent, care arata ca in 2015 bonusurile salariale au crescut cu 19% fata de 2014.

In timp ce anumiti angajatori si-au trimis subalternii in concediu cu familia, altii le-au platit cursuri de gatit, abonamente la sali de sport sau de relaxare. Astfel de beneficii sunt oferite si in pachetele salariale negociate la angajare.

La o companie de software exista spatii de relaxare, de joaca, iar angajatii primesc liber de ziua lor. In plus, in functie de vechime au zile in plus de concediu.

Florentina Greger, manager resurse umane: "Organizam team-buildinguri, iesiri lunare cu echipa, un maraton de programare in fiecare an, sustinem certificari profesionale, cursuri de training, acces la bibilioteca online de carti."

Radu Ciobanica: "Sunt adept al fitnessului si, pe langa salariu, imi ofera si un card cu reduceri la mai multe sali."

Pentru reusite extraordinare sau activitati suplimentare, angajatii primesc si monede interne, asa numitii zoni. Pe un site special dedicat lor, transforma zonii adunati in produse sau servicii.

"O zi la spa all inclusive costa 35 de zoni."

Sorina a strans 300 pana acum.

Sorina Vlada: "O sa-i investesc tot in excursii.
Reporter: Unde ti-ar placea sa ajungi?
Sorina Vlada: O capitala europeana pe care n-am vizitat-o... poate Praga."

George Calcea: "Toate aceste beneficii ne ajuta sa fim mai eficienti, sa facem munca mult mai buna."

Potrivit unui studiu recent, anul trecut angajatorii din Romania au oferit beneficii salariale mai mari cu 19%. Cele mai generoase au fost companiile din IT si industria farmaceutica. La polul opus au fost firmele din retail si comert.

Cele mai intalnite bonusuri sunt tichetele de masa, abonamentele medicale si cele la salile de sport. Alte firme dau telefoane mobile, laptopuri, al 13-lea salariu, isi trimit angajatii in vacanta ori la diverse cursuri de perfectionare. Sunt si angajatori care in zilele de 13 ale lunii, ca sa alunge ghinionul, le fac cinste cu pizza salariatilor sau ii scot la restaurant.

Corina Diaconu, specialist resurse umane: "Daca ne raportam la beneficiile de natura non-financiara, nu e neaparata nevoie sa avem un salariu mai mic. insa, daca salariul e completat de un bonus atractiv sau comisioane, cum e cazul celor din vanzari, putem discuta despre un salariu fix mai mic"

Studiul s-a realizat pe un esantion de 150 de firme, in special multinationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO