Cea mai buna afacere pe timp de criza isi "cloceste" singura banii: incubatorul de PREPELITE

Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 11:35
Data publicarii: Marti 01 Mai 2012 09:49
Categorie: Financiar

Sunt investitori care isi pun afacerile la clocit, in incubator, si in cel mult 20 de zile scot ''pui'' de afaceri profitabile. Este cazul crescatorilor de prepelite care, spre deosebire de alti investitori, nu se plang de lipsa clientilor.

Sotii Muresean isi doresc sa manace sanatos si de la asta au pornit cand au cumparat primul incubator de prepelite. I-a costat 150 de lei dispozitivul si alti 50 de lei primele 200 de oua puse la clocit.

"Imediat ce am pornit treaba, au aflat prietenii de noi si, intr-o saptamana, ne-am trezit cu oameni care ne cautau. Si incet incet am ajuns la business." - spune Miodin Muresan, managerul unei microferme de prepelite

Prietenii care, la inceput, doar au cumparat oua, au vrut, cu timpul, propriile prepelite. Asa au ajuns sotii Muresan sa distribuie in toata tara incubatoare, oua si hrana. Elena Constantin este unul dintre "puii" crescuti de sotii Muresan.

Cu ce investitie s-a plecat la drum? "Rastel metalic complet, cu custi si maternitate si prepelitele, fara puisori. Am cumparat doar outele de prepelita si incubatorul, deci 4400 RON", spune si Sanda Constantin, proprietara unei microferme.

Anca Muresan, managerul unei microferme de prepelite: "Daca puiul traieste intr-un mediu uscat si calduros, atinge maturitatea la varsta de 6 saptamani." Asta inseamna ca dupa primele 6 saptamani de viata prepelitele fac oua. Deja miroase a bogatie.

"Exista o cerere mult mult prea mare in piata si nu se poate acoperi. In momentul de fata avem 2500 de pasari si lucram cu programari", sustine un alt proprietar de microferma.

Ca gaina din poveste, prepelita face doua oua pe zi. Mai exact, oua o data la 14 ore. "Desi este de 5 ori mai mic decat un ou de gaina, oul de prepelita contine de 6 ori vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2, si este singurul ou dietetic. Asa mititel cum il vedeti, se lauda ca are proprietati afrodisiace", afirma cei care au investit bani in aceasta afacere.

Sanda Constantin, proprietara unei microferme: "Deocamdata folosim oua pentru consumul propriu si pentru cunostinte, deci o sa continuam sa incubam in continuare sa obtinem prepelite, sa obtinem oua."

E inca mult loc pe piata. Oricine are o gospodarie, oricat de mica, poate incepe sa creasca prepelite. "Un start potrivit ar fi undeva la 250-300 de prepelite. Asta ar insemna o investite intre 3000 si 5000 de RON, o investitie destul de mica.." afirma Miodin Muresan.

Dupa 10 luni, micul investitor si-a acoperit deja cheltuiala si incepe sa faca profit. 300 de prepelite produc cam 8400 de oua pe luna. Un ou se vine cu 30 de bani. Rezulta un venit de 2500 de lei. Daca scadem 750 de lei hrana si 100 de lei utilitatile, tot ramanem cu 1600 de lei profit curat pe luna.

 

PACHETUL START PUISOR

VENIT: 2520 RON

-► 300 prepelite

-► 280 oua/zi X 30 zile = 8400 oua/luna

-► 8400 oua X 0,3 RON = 2520 RON

CHETUIALA: 850 RON

-► hrana - 300 kg x 2,5 ron = 750 RON

-► utilitati - 100 RON

PROFIT: 1670 RON

2520 RON - 850 RON = 1670 RON

Primele 200 de oua au generat clienti care cresc la randul lor prepelite, astfel ca incubatorul de prepelite a devenit ... incubator de afaceri.

Afacerile pornite din pasiune sunt cele mai profitabile
Afacerile pornite din pasiune sunt cele mai profitabile
VIDEO PROTVPLUS.RO
robor
Indicele ROBOR a crescut la 3,32%
Bacșișul pierde teren în fața plății cu cardul. Cum îl putem lăsa când plătim electronic
"Disperare de a aduce bani la buget". Reacții după anunțul Guvernului despre salarii
Roborul la 3 luni a crescut la 3,30%. Este cel mai mare nivel din ultimele 2 luni
Criză financiară la Senat. Aleșii și-au dublat bugetul pentru deplasări, dar tot vor rămâne fără bani
Pe lângă înghețarea salariilor bugetarilor, ar putea urma și concedieri. PNL: ”Guvernul recunoaște că România e în criză”
Lia Olguța Vasilescu
Când ar urma să fie majorat din nou salariul minim pe economie
Ce spune Teodorovici despre înghețarea salariilor bugetarilor în 2019. ”Este un scenariu”
Florin Cîţu: Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor în 2019. Ce scrie în programul de guvernare
Creșterea economică a Chinei, la cel mai scăzut ritm din 2009. Care sunt cauzele
Reacţiile lăutarilor, după ce au aflat că ANAF verifică nunţile. Nici Tăriceanu nu e mulţumit
Banca Mondială: “Regândiţi tot sistemul de taxare, analizaţi totul, inclusiv cota unică! Pericolul se apropie"