Cativa romani curajosi ataca piata producatorilor de "diamante negre". Au plantatii de TRUFE
Cativa romani curajosi au renuntat la traditionalele livezi cu meri sau lanuri de grau si vor sa intre puternic pe piata selecta a producatorilor de "diamante negre". Mai exact, si-au amenajat plantatii artificiale de trufe.
O afacere de lux, care prinde incet-incet contur la fermierii nostri.
A apus vremea in care trufele se cautau cu caini. Acum le poti culege chiar din gradina. Iata ce poate face un alun - supus, ce-i drept, la un tratament special.
Mirosul de profit l-a condus si pe Constantin din Sebes, care a riscat si a inlocuit o cultura de grau cu una de trufe. Pe un hectar a plantat peste 700 de aluni micorizati adusi din Italia. Investitia initiala a fost de 15.000 de euro.
In judetul Maramures ii intalnim pe domnii Viorel si Dorin, care au inlocuit livada de meri cu puieti de aluni. Trufele lor ajung in farfuriile unor restaurante, pentru cunoscatori.
Culturile artificiale de trufe se intind pe 20 de hectare din patru judete - printre care Alba, Baia Mare, Arges si Hunedoara. Cei care au adus aceasta afacere noua in tara fac deja planuri de viitor: vor sa-si infiinteze o linie de produse pe baza de trufe, cu care sa cucereasca marile restaurante din toata lumea.