Silvio Berlusconi a DEMISIONAT in huiduielile a mii de italieni. Cine e "salvatore della patria"
Silvio Bersluconi a demisionat sambata de la conducerea Guvernului italian, dupa adoptarea de catre Parlament a masurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeana.
Silvio Berlusconi s-a declarat sambata seara profund intristat de huiduielile cu care a fost intampinat la incheierea ultimului sau consiliu de ministri, inainte de a se indrepta spre resedinta sa de la Roma.
"Mi-au produs multa suferinta", le-a marturisit Il Cavaliere catorva lideri ai partidului sau reuniti la domiciliul sau inainte de a merge la Palatul Quirinal, sediul presedintiei tarii, unde este asteptat la ora 19.30 GMT (21.30 ora Romaniei) pentru a-si prezenta demisia.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Mii de manifestanti s-au reunit in diverse zone din Roma strigand "demisia, demisia".
Purtand drapele italiene tricolore - verde, alb, rosu -, unii manifestanti agitau pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!" sau pur si simplu "Dispari!" si "In sfarsit!".
"Astazi, suntem aici pentru ca suntem foarte, foarte bucurosi ca Berlusconi se duce in sfarsit acasa! Sa se duca acasa!", a declarat o manifestanta pe fondul fluieraturilor. "Ciao, si mai ales, nu te intoarce!", a afirmat un altul.
La fel ca multi altii inaintea sa, Berlusconi a aflat saptamana aceasta ca oricine poate fi infrant, la un moment dat.
Lider al dreptei italiene in ultimii 17 ani, Berlusconi a fost si ramane visul italian, pentru multi dintre locuitorii Peninsulei. De fapt, milioane de tineri au crescut cu Berlusconi in prim planul politicii, chiar si atunci cand era in opozitie.
Chiar si asa, Il Cavaliere plateste acum si pentru viata personala extrem de colorata, dar mai ales pentru greselile economice, care se traduc simplu - 2 trilioane de euro datorie. Adica un munte de bani, pe care e greu de crezut ca Italia are de unde sa-i plateasca.
Sarcina ingrata de a redresa finantele Romei ii revine economistului Mario Monti. Tot el ar trebui sa calmeze pietele financiare, pe liderii Zonei Euro si pe americani.
Parlamentul de la Roma a votat masurile de austeritate promise Uniunii Europene.