Bitcoin a crescut cu 10%, după măsurile luate de autoritățile americane pentru deponenții SVB
Criptomonedele au crescut, iar bitcoin a avansat cu până la 10%, în urma măsurilor luate de autorităţile de reglementare din SUA pentru susţinerea deponenţilor băncii Silicon Valley Bank (SVB).
Banca a fost închisă vineri, în timp ce HSBC a convenit cumpărarea filialei britanice a acesteia.
Bitcoin a crescut cu până la 10% în timpul tranzacţiilor, fiind ulterior cotată în urcare cu 5%, la 22.374,68 dolari pe unitate, conform datelor Coin Metrics.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ether a crescut cu 2%, la 1.585,58 dolari pe unitate.
Piaţa globală a criptomonedelor a câştigat peste 70 de miliarde de dolari într-un interval de 24 de, revenind luni la o valoare de peste 1.000 de miliarde de dolari.
Pieţele criptomonedelor au înregistrat fluctuaţii mari după prăbuşirea, săptămâna trecută, a a Silvergate Capital, o bancă majoră a industriei crypto.
Signature Bank, închisă de autoritățile americane
Silvergate a declarat miercuri că va opri operaţiunile şi îşi va lichida banca. Apoi a urmat prăbuşirea Silicon Valley Bank vineri, cel mai mare eşec bancar de la criza financiară din 2008.
Atât Silvergate, cât şi SVB şi-au plasat banii în titluri ale Trezoreriei americane, care şi-au pierdut din valoare deoarece Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor.
Aceste bănci au fost forţate să vândă aceste obligaţiuni în pierdere pentru a-şi consolida poziţia de capital.
Duminică, autorităţile de reglementare au închis şi Signature Bank, afectată de retragerile masive de bani de către deponenţii panicaţi de prăbuşirea SVB, pentru a opri orice contagiune în sectorul bancar mai larg.