Afacerile românești de pe Youtube. Videoclipuri pentru copii, cu milioane de vizualizări
Fiecare click înseamnă un zâmbet de copil, dar şi un ban în puşculiţa pentru artiştii care pun cântece poveşti şi filme pe canalele lor de Youtube.
În realitate, este vorba despre afaceri tot mai mari, bazate pe un tip de divertisment, ieftin şi accesibil, care lipsea cu desăvârşire în copilăria părinţilor de azi, dar care a explodat în ultimii ani, în online-ul românesc.
Cântecele TraLaLa, Gaşca Zurli, Cântece de grădiniţă şi Poveşti Nemuritoare au zeci de videoclipuri, cu milioane de vizualizări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cea mai mare companie privată de animaţie pentru copii împlineşte azi 11 ani.
Gaşca Zurli are în prezent aproape 350.000 de abonaţi pe canalul oficial de Youtube, iar cel mai iubit cântec al actorilor-cântăreţi a fost văzut de fani de peste 45 de milioane de ori.
Mirela Rețegan, actriță ”Tanti prezentatoarea”: Noi am descoperit internetul, pentru că nimeni n-a vrut să facă o emisiune TV cu Gaşca Zurli. Am aflat că se poate monetiza şi că putem să creştem.”
Fiecare clik, like şi share a făcut din Zurli un fenomen. În prezent, există un contract confidenţial care le aduce actorilor suficiente resurse, pe lângă încasările din concerte, petreceri şi obiecte de brand.
De 5 ani copiii urmăresc pe Youtube şi TraLaLa, desene animate originale produse de soţii Bădan de la Iaşi.
Cristina Bădan, propritar Tralala: "La început căutăm pentru primul băieţel cântece de grădiniţă, să vedem cum face broscuţA, cum arată... Mi-am dat seama că nu mai găsesc acele cântecele. Ne-am gândit de atunci să facem un canal cu muzică pentru copii"
Au o echipa de 16 persoane, care îi ajută îndeaproape pentru a realiza clipurile, însă colaborează cu alte 40 de pentru voci şi pentru muzică.
Totul este plătit din publicitatea de pe Youtube, iar încasările au ajuns la 500.000 de euro anual.
Alexandru Bădan, proprietar Tralala: "Acum avem performanţe de 12-15 milioane de vizualizări pe zi...şi atunci cifrele contează.”
"Cântecele copii", "cântece grădiniţă" şi "poveşti nemuritoare" sunt alte surse de divertisment accesibil pentru cei mici.