Afaceri pe internet cu tichetele de vacanță de la stat. Prețurile la care sunt vândute
Tichetele pentru vacanță acordate în sfârșit în acest an bugetarilor și unor salariați din mediul privat, se vând bine pe internet.
În loc să le folosească pentru un concediu în România, mulți le dau cu 2 - 300 de lei mai puțin. Însă legea interzice înstrăinarea lor, iar vânzătorii, dar și hotelierii care acceptă vouchere cumpărate pot fi amendați cu zeci de mii de lei.
1.450 de lei, în tichete de câte 50 de lei reprezintă ajutorul primit de angajaţi pentru un concediu în ţară. Însă mulţi au început să le vândă pe internet, în loc să meargă într-o vacanţă şi să achite cazarea cu aceste tichete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”-N-avem timp să mergem în vacanţă.
-Le aveţi pe toate 29?
-Da, da. Sunt 1.150.
-Adica 1.150 de lei.
-Da.”
Pe lângă stat, şi companiile private le pot da angajaţilor vouchere de vacanţă, echivalând cu cel mult 6 salarii minime brute. Un domn a primit tichete de 300 de lei şi le vinde cu 250.
”-Dacă puteţi să le lăsaţi totuşi la 200 de lei.
-Nu, ca la 300 de lei, totuşi 50 de lei este destul de ok!
-Din ce instituţie sunt? -Firma privată.”
Din păcate, sunt şi hotelieri dispuşi să încalce legea.
”-Nu sunt ale mele, sunt ale unui prieten. Le puteţi primi?
-Din punctul nostru de vedere nu cred că există vreo limitare. Atâta vreme cât sunt ele valabile.”
Adrian Voican, membru ANAT: ”Nu este permis de lege! Trebuie să le foloseşti pentru tine, nu să faci comerţ cu astfel de titluri de valoare care sunt subvenţionate de stat. Impozite se plătesc pentru ele, dar de valoare mai mică.”
27.000 de lei este cuantumul maxim al amenzii care poate fi dată în urma unor controale, atât celor care îşi vând voucherele, cât şi celor care acceptă să facă decontarea pentru alte persoane decât titularii. În plus, pensiunile, hoteluri şi agenţiile îşi pot pierde certificatele de clasificare şi licenţele. Adică nu mai pot face afaceri în turism în România. O situaţie nefericită, dat fiind că de la intrarea în vigoare a ordonanţei pentru tichete şi până la punerea ei în aplicare au trecut 9 ani.
Adrian Voican, membru ANAT: ”Anul acesta, când poate multă lume se îndoia că se va mai pune în aplicare am văzut un val de tichete care a inundat piaţa tocmai acum, în vară.”
Autorităţile atrag atenţia că tichetele sunt valabile un an, timp suficient pentru că titularii să meargă într-o vacanţă, în loc să încerce să le vândă şi să fie amendaţi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!