50 de conace pline de istorie, scoase la vanzare. Cat cer proprietarii pe vilele din Capitala ce apar in manualele scolare
Pline de istorie si de secrete, frumoasele vile construite acum un secol in Bucuresti isi traiesc gloria inca o data.
In acest moment sunt de vanzare peste 50 de adevarate conace care au apartinut unor personalitati sau in care s-au petrecut evenimente notate in manualele scolare.
Chiar faptul ca au fost martorele atator vremuri, le face sa fie foarte pretuite, iar proprietarii sa ceara pe ele milioane de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe Strada Negustori, la doi pasi de Calea Mosilor, se ascunde o bijuterie arhitecturala, care a fost scoasa acum la vanzare pentru 4 milioane de euro. Casa a adunat o istorie de cateva sute de ani, iar motivele specifice epocii in care a fost construita ii atesta valoarea.
Casa Chrisoveloni a fost construita cu putin timp inainte de secolul al 15-lea. Aici a locuit pana in perioada interbelica o vestita familie de bancheri. Holul de primire a fost special construit atat de impunator pentru a putea onora vizitele familiei regale de la acea vreme.
Pe strada Batistei, tot in Capitala, aproape gard in gard cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, este scoasa la vanzare Casa Atanasievici, o alta constructie istorica. A apartinut celui care a fost Avocatul Poporului in perioada interbelica si a fost retrocedata recent mostenitorilor avocatului.
Ambele case sunt scoase la vanzare de anul acesta, dar pot fi si inchiriate cu 14.000 de euro pe luna.
Conform pietei imobiliare, locuintele de cinci stele din Bucuresti, construite dupa anul 2000, sunt mai ieftine decat cele istorice.
Totusi, din 2008 si pana acum pretul proprietatilor de lux a scazut dramatic. In Capitala, de pilda, de la aproape 4000 de euro, metrul patrat a ajuns sa se vanda cu putin peste 2000 de euro. Injumatatirea este valabila, insa, pentru toata piata imobiliara.