Povestea "Atelierului de panza" din Capitala, afacerea sociala care ajuta persoanele aflate in impas
Sta in puterea noastra sa protejam mediul inconjurator prin gesturi mici si consecventa. Reprezentantii unui ONG din Capitala, de exemplu, au pus pe picioare o mica afacere sociala care ajuta comunitatea, dar are si profit: ''Atelierul de panza''.
Aici, se fabrica zeci de mii de sacose ecologice din bumbac in fiecare an, o alternativa ideala pentru pungile de plastic de la magazin. In plus, ofera locuri de munca unor persoane aflate in impas.
Mesajul clar al unei sacose scoate in evidenta ideea afacerii sociale, care a pornit in 2009 intr-o incapere de cativa metri patrati, cu 2 masini de cusut.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ioana este unul dintre oamenii care au fost incantati de acesta idee.
A lucrat peste 20 ani la o intreprindere de confectii, a fost plecata si in strainatate, apoi si-a incercat norocul si in alt domeniu. Dar e incantata sa se intoarca la prima ei pasiune: croitoria.
''Cele mai mici sunt mai usor de facut, cele mai mari cum sunt cele de plaja, cele de piata sunt putin mai greu, dar imi place, este meseria mea de baza si m-am intors la ea'', spune Ioana Serban.
5 femei muncesc 8 ore pe zi in ''Atelierul de panza'', iar din mainile lor ies cam 500 de sacose ecologice pe saptamana. Rodica este cea care le croieste, si a facut peste 50.000 pana acum.
"Fiecare sacosa are povestea ei, aici este povestea bumbacului.", spune Rodica.
Daniela are 43 de ani, dar pana acum, din cauza unor probleme de sanatate, nu a putut sa se angajeze. De la organizatie a primit o masina de cusut si munceste cu drag acasa.
''Poliomielita transversa de la 4 ani... aici e coltul meu unde desfasor activitatea. Cam 5-6 sacose fac pe zi, pana la 10, depinde si de treburile casnice pe care le am'', spune Daniela Talmaciu.
Pentru ca are un impact pozitiv in comunitate, organizatia a primit anul trecut si o finantare de la Ministerul Muncii.
''Avem ca misiune sociala integrarea pe piata muncii a persoanelor aflate in dificultate", a declarat Andreea Pandelescu, managerul proiectului.
Comenzile vin in special de la companii, iar sacosele pot fi personalizate. Pretul uneia nu depaseste 21 de lei.
Ai si tu o idee de afacere care rezolva o problema sociala? Inscrie-te in competitie AICI, pana pe 4 martie.
Toate informatiile necesare pentru a fi participanti la cea mai mare competitie pentru dezvoltarea de afaceri sociale din Romania, "Fabricat in Tara lui Andrei", le gasiti pe www.taraluiandrei.ro