30 de tineri cu dizabilitati mentale, integrati in societate cu ajutorul Asociatiei Prietenia

Ultima actualizare: 28-09-2013 06:56

Cativa romani cu suflet reusesc sa ajute peste 30 de tineri cu dizabilitati mentale sa se integreze in societate.In atelierele Asociatiei Prietenia din orasul Pantelimon oamenii picteaza, tes si sculpteaza, apoi vand obiectele care ies din mainile lor.

De cativa ani in curte s-au ridicat si cateva sere in care se cultiva doar legume bio. Profitul merge tot pentru intretinerea tinerilor si plata salariilor pentru angajati.

Serban are 29 de ani si de mai bine de 5 ani vine la atelierul din Pantelimon ca la serviciu. Este foarte priceput, iar viata lui acum are un nou sens.

''Imi place aici, tes, fac martisoare, sunt colegi cu care ma inteleg, cu altii mai putin'', spune Serban.

In acelasi atelier mai sunt 5 baieti si 2 fete. Toate panzele care sunt tesute sunt apoi finisate in sala de croitorie.

Alti tineri sunt implicati in proiectele din atelierul de tamplarie.

Toate sunt apoi vandute in expozitii sau la targurile organizate chiar in curtea asociatiei. In total, 33 de tineri sunt in Centrul Prietenia din orasul Pantelimon, iar alaturi de ei traiesc zilnic 16 angajati.

Ovidiu este unul dintre ei si povesteste ca a renuntat la un serviciu bine platit pentru a fi alaturi de tinerii cu probleme.

''Sotia lucra inainte aici si eu faceam voluntariat, dar am renuntat la serviciu, sunt minunati, sunt ca si copiii mei'', spune Ovidiu.

Pornita in 2011, mica afacere sociala este constituita ca o comunitate care se dezvolta prin forte proprii. Iar un rol important il reprezinta cultivarea legumelor bio in cele 4 sere din curtea asociatiei. Urmatorul pas important este deschiderea brutariei eco.

Ai si tu o idee de afacere care rezolva o problema sociala? Inscrie-te in competitie AICI, pana pe 4 martie.

Toate informatiile necesare pentru a fi participanti la cea mai mare competitie pentru dezvoltarea de afaceri sociale din Romania, "Fabricat in Tara lui Andrei", le gasiti pe www.taraluiandrei.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO