Ziua Europei: 31.000 de sarmale gratis, numai in sectorul 2 din Bucuresti
Si, daca tot sarbatorim, Ziua Europei, cum credeti ca ne putem remarca noi, ca romani?! Impartind si mancand, firesc, sarmale.
La Bucuresti, de exemplu, in sectorul 2, au fost gatite vineri noaptea 31.000 de bucati. Sarmalele se impart de la ora 14.00, dupa ce se va termina manifestarea din fata primariei.
Cele 31.000 de sarmale au fost pregatite in bucatariile de la 12 restaurante, dupa retete proprii si ar trebui sa ajunga pentru 7.000 de portii.
Pentru a fi gatite, s-au folosit ingrediente in cantitati uriase: 300 de capatani de varza, 90 de kg de porc, 60 de vita, alte 30 de costita afumata, 60 de kg de ceapa, 15 litri de ulei si 15 kg de orez.
Cu siguranta, toate sunt foarte gustoase, dar se deosebesc intre ele, avand in vedere ca au fost gatite de bucatari diferiti, cu secrete proprii in prepararea lor.