Weekend friguros. Sambata va fi senin, duminica ar putea ninge in vest

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Dupa prima zi de iarna adevarata, se vad urme pe multe sosele din tara. Traficul a fost paralizat in mai multe zone din vestul tarii, dar si pe Valea Prahovei, unde s-a circulat cu dificultate. Vezi in text prognoza meteo pentru weekend.

 Prognoza meteo pentru weekend

Sambata

Vremea va fi rece pentru aceasta data. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari temporare in centrul, in estul si in sud-estul tarii, unde doar izolat va fulgui. Incepand de seara in regiunile vestice cerul se va innora si se vor semnala local ninsori, iar cu totul izolat vor fi precipitatii mixte si conditii de polei.

Vantul va prezenta unele intensificari la munte si in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade, mai scazute in depresiuni, dar si usor mai ridicate, spre 0 grade, in Banat. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

Citește și
Zapada
Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Duminica 

Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de lapovita si ninsoare in jumatatea vestica a teritoriului si pe arii restranse, mai ales noaptea, in rest.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 6 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 0 grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

Luni

Cerul va fi mai mult noros. Local la munte si pe arii restranse in rest vor cãdea ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 6 grade, iar cele minime, in general, intre -10 si -2 grade.

Marti

Vremea se va raci, iar cerul va fi mai mult noros. Vor cadea ninsori slabe, local in jumatatea de est a tarii si izolat in rest. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in regiunile extracarpatice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -14 si -4 grade.

Vremea la munte

Munte 2010.12.11 ora 08 - 2010.12.12 ora 08, Sambata (Maine) Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu innorãri in cursul zilei in Carpatii Orientali unde doar izolat va fulgui, iar noaptea in Carpatii Occidentali si masivele vestice ale Carpatilor Meridionali unde local va ninge slab. Vantul va prezenta unele intensificãri pe creste.

Duminica

Vremea se mentine rece. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ninge slab. Vantul va prezenta unele intensificari. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Luni

Cerul va fi mai mult noros si local va ninge slab. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificãri pe creste. Campul termic nu va prezenta modificãri importante. 2010.12.14 ora 08 - 2010.12.15 ora 08,

Marti

Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si va ninge slab, local in Carpatii Orientali si masivele estice ale Carpatilor Meridionali si izolat in rest. Vantul va sufla moderat cu intensificari.

Situatia in tara

La Botosani, ca la un semn, a inceput sa ninga cu fulgi mari si sa sufle un vant puternic. Intai si intai in partea de nord, unde viscolul a transformat in drumuri imposibile mai multe sosele.

Soferii care stiau ca au de traversat pasul Tihuta si-au echipat bine masinile, insa tot au ramas impotmoliti. Lanturile s-au rupt si zece TIR-uri au fost nevoite sa dea inapoi. Oricat de bine intentionati au fost drumarii, nu era chip de izbanda.

Si in vest, la Timisoara, iarna a fost punctuala. In cateva minute dupa ce a intrat in vigoare avertizarea meteo, soferii nu au mai vazut aproape nimic in fata.

A fost frig si la Arad, iar ploaia s-a transformat repede in ninsoare. Pe zi, dupa cateva ore de soare, temperaturile au scazut brusc in mai multe zone si fulgii au reaparut.

La Brasov, iarna nu tine cont de codul galben, asta pentru ca ninsoarea s-a intetit imediat dupa ce avertizarea meteorologica a fost ridicata.

Aceeasi poveste la Cluj. Fulgi mari de nea au acoperit astazi orasul. Daca joi seara a plouat, iar la pranz termometrele aratau 4 grade Celsius, vremea s-a schimbat brusc si ninge viscolind.

Situatia traficului rutier in tara, vineri, 10 decembrie:

-►Traficul rutier pe DN19 este blocat in zona localitatii maramuresene Remeti, din cauza revarsarii raului Tisa. De asemenea, circulatia auto pe DN15 se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, in zona localitatii Androneasa.

-► ora 09.30: Circulatia in judetul Suceava se desfasoara ingreunat, din cauza ninsorilor din noaptea de joi spre vineri. In zona Radauti s-a format gheata pe carosabil si se intervine cu materiale antiderapante.

-► ora 09.15: Traficul rutier pe DN19, in zona localitatii maramuresene Remeti, a revenit la normal. Se circula in conditii de iarna. Politistii de la Infotrafic spun ca in Pasul Tihuta, desi se circula in conditii de iarna, nu sunt semnalate probleme deosebite la aceasta ora.

-► ora 08.30: Traficul rutier pe DN19 este blocat in zona localitatii maramuresene Remeti, din cauza revarsarii raului Tisa. Ruta ocolitoare este: Sighet – Baia Mare – Seini – Satu Mare;

Din cauza aluviunilor de pe partea carosabila, circulatia auto pe DN15 se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, la kilometrul 144+400 de metri, in zona localitatii Androneasa, din judetul Mures.

-► Pe mai multe tronsoane din tara exista un strat subtire de zapada, iar traficul se desfasoara ingreunat. Iata drumurile cu probleme:

- DN10 Crasna – Bradet( judetul Covasna);

- DN7A Voineasa – Obarsia Lotrului( judetul Valcea);

- DN73 Fundata – Moeciu( judetul Brasov);

- DN67C Novaci – Ranca( judetul Gorj);

- DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu( judetul Harghita);

- DN1A, la Cheia, in judetul Prahova;

- DN18, in zona localitatii maramuresene Borsa;

- DN1R, la Belis, judetul Cluj.

-► ora 07.45 - Circulatia auto pe DN73 a fost reluata, in conditii de iarna. Traficul rutier pe aceasta artera a fost blocat la kilometrul 84, intre Rucar si Dambovicioara (judetul Arges), din cauza inzapezirii a trei autotrenuri pe partea carosabila.

Joi, 09 decembrie:

Soferii care au circulat prin Pasul Tihuta dinspre Suceava spre Bistrita Nasaud au batut pasul pe loc. Cu toate ca drumarii au iesit cu utilajele, acestia au lucrat degeaba. Circulatie de cosmar si pe Valea Prahovei, viscolul a facut ravagii.

Pasul Tihuta a fost un adevarat chin pentru cei care au trecut prin zona. Nici lanturile montate nu au facut fata vremii. S-au rupt asa ca soferii a 10 tiruri au ramas pe loc.

Drumarii au incercat sa curete zapada de pe carosabil in zadar.

A nins abundent si pe Valea Prahovei. Codul gaben anuntat de meteorologi parca i-a incapatanat pe soferi sa ramana fara masinile pregatite de iarna.

Si pe DN 71, drumul care leaga Targoviste de Sinaia, soseaua acoperita de nea nu a fost o bucurie nici pentru soferi nici pentru drumari.

In Timisoara, iarna a fost punctuala si s-a instalat odata cu intrarea in vigoare a codului galben. Ninge puternic de cateva ore si nu pare sa se opreasca. Pe strazi se circula cu dificultate pentru ca vantul spulbera fulgii de zapada in toate directiile, iar vizibilitatea este redusa.

La Arad, ploaia care a cazut joi dimineata s-a transformat in zapada pe seara. In scurt timp, soselele au fost acoperite cu un strat alb si s-a circulat in conditii de iarna.

In Moldova, iarna a adus, pentru inceput, un vant care a suflat cu peste 75 de km/h. Un plop a fost pur si simplu smuls din radacini si aruncat pe sosea, blocand circulatia pe DN2F, intre Vaslui si Bacau.

In Iasi, un arbore doborat de vijelie a cazut peste masinile dintr-o parcare aflata in centrul orasului. Doua autoturisme au fost avariate insa, din fericire, nimeni nu a fost ranit.

In Bihor, mai multe localitati au ramas fara curent electric, in urma unor avarii survenite din cauza ninsorii si a vantului, interventia echipelor Electrica fiind dificila din cauza vremii nefavorabile.

La Brasov nu a nins inca, dar politistii s-au gandit ca paza buna trece primejdia rea. Asa ca au verificat masinile pe DN1, sa fie siguri ca toate sunt echipate pentru iarna.

Chiar daca astazi in unele regiuni a fost primavara si s-au inregistrat 15 grade, la noapte temperaturile vor scadea dramatic, sub media obisnuita a lunii decembrie. Valul de aer rece care vine din vest va cuprinde absolut toate judetele.

Conform ANM, in intervalul mentionat, vantul va prezenta intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 70...75 km/h, indeosebi in sudul si in estul tarii.

In nord, centru si est, precum si in zonele montane va ninge, local viscolit. In plus, in regiunile vestice, ploile se vor transforma in ninsori inca din aceasta dupa-amiaza.

In schimb, pe parcursul zilei de 10 decembrie "precipitatiile si vantul vor diminua", dar vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, devenind local geroasa.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Parisul, rupt de lume. Turnul Eiffel, inchis din cauza caderilor de zapada
Parisul, rupt de lume. Turnul Eiffel, inchis din cauza caderilor de zapada

UPDATE: Au fost de ajuns 10-15 centimetri de zapada, pentru ca regiunea Parisului sa fie rupta de lume. Mii de automobilisti, blocati pe sosele, s-au infuriat ca autoritatile sunt incapabile sa faca fata situatiei.

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile
Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Avem atentionare cod galben pentru toata tara de diseara pana vineri la pranz. Vantul poate ajunge la 70-75 kmh mai ales in sud si in est, in nord, in centru, in est si la munte va ninge viscolit, se raceste in toata tara.

Pericol de inundatii pe Dunare: cod galben si portocaliu.Vezi zonele vizate
Pericol de inundatii pe Dunare: cod galben si portocaliu.Vezi zonele vizate

UPDATE: Din cauza temperaturilor ridicate, hidrologii anunta cod galben pe Dunare si pe raurile din nordul si centrul tarii. Asta inseamna ca foarte multe judete sunt pandite de inundatii, pentru ca se topeste brusc zapada.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.