Richee si Paco, leii din Urziceni si Salajan, au ajuns in Africa de Sud!


Ultimul update: Sambata 18 August 2012 01:48
Data publicarii: Luni 14 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Richee si Paco, cei doi lei recuperati din curtile unor oameni care i-au crescut de pui, plus alti doi eliberati din gradina zoologica au ajuns in sfarsit in Africa de Sud. Pisicile uriase au calatorit peste 10 ore.

 

Voluntarii de la Vier Pfoten s-au tinut de cuvant si i-au dus printre semenii lor din savana.

Pe tot parcursul zborului, leii au stat in picioare si exista un mare risc al deshidratarii, pentru ca nu primesc apa decat atunci cand ajung pe pamant. In plus, in timpul calatoriei, leii se puteau rani. Asa ca veterinarii au tinut sa ii vada chiar in hangar.

Richee, leul crescut in Urziceni, nu mai era la fel de cuminte ca printre ciulinii din Baragan. Zborul l-a agitat mult. La fel si pe fratii sai de suferinta. Au intrat in panica si pentru ca ingrijitorii le-au vorbit in engleza, asa ca nu au inteles comenzile.

Dupa alte doua ore de mers prin pustietate, felinele au ajuns in sfarsit acasa, in rezervatia Lions Rock. Rand pe rand, leii au fost eliberati intr-un tarc separat, pentru acomodare.

Primul dintre musafiri s-a facut de ras. Recuperat de la o gradina zoologica, a inghetat cand dupa gardul de plasa a vazut un exemplar urias. Asa ca s-a intors sfios in cusca. In schimb, Richee din Urziceni si Paco din Salajan au fost mult mai siguri pe ei si au zbughit-o cat ai zice "savana".

Rezervatia Lions Rock are peste 1.200 de hectare. Aici leii sunt hraniti de om, pentru ca altfel ar muri de foame. In plus, vor fi monitorizati non stop ca sa nu se imbolnaveasca.

Tags: animale,

Libertate, venim! 4 lei naturalizati in Romania iau drumul savanei africane
Incredibila relatie la Urziceni! Prietenul lui cel mai bun este un leu!
VIDEO PROTVPLUS.RO