Plantele etnobotanice UCID! Un adolescent de 16 ani si-a pierdut viata

Ultima actualizare: 29-10-2012 11:28

Un elev de 16 ani si jumatate care de cand a descoperit magazinele de plante etnobotanice s-a schimbat enorm si n-a mai vrut sa auda nici de familie. Acestea sunt cateva informatii despre primul tanar roman ucis de periculoasele ierburi.

A fost o tragedie, anuntata de zeci, poate chiar sute de alti adolescenti care au ajuns prin spitale, unii chiar in coma. Tarile civilizate au interzis astfel de produse in secunda doi, dupa ce s-au confruntat cu asemenea cazuri.

Noi ce-am facut? De un an nu suntem in stare sa completam acea lista cu substante interzise ori sa dezbatem delicatul subiect in Parlament.

Doar nepasarea stupefianta a autoritatilor a facut sa vorbim despre drama acestui copil, a carui inima a cedat dupa ce a fumat o tigara halucinogena.

Rudele baiatului l-au dus joi pe ultimul drum pe adolescent. Nu avea nici 17 ani impliniti, cand inima i s-a oprit. Pe certificatul de deces medicii legisti au scris "insuficienta cardio-respiratorie, provocata de un edem pulmonar, cumulat cu o intoxicatie cu substante stupefiante".

Despre ce substante este vorba vom afla sigur de abia peste trei saptamani, cand va fi gata raportul toxicologic.

Adolescentul tot mergea de un an la magazinele cu plante etnobotanice, povesteste familia. Batalia pierduta de rudele baiatului este dusa de 12 luni de societate si ONG-uri cu Ministerul Sanatatii, mai ales ca analizele au dovedit ca unele dintre produse contin derivati din amfetamina. Si numarul tinerilor internati si cel al magazinelor cu plante de relaxare, chipurile, cresc incredibil: ultimul a ajuns de la 170 la 400, in trei luni.

Trebuie sa va reamintim ca numai in week-end-ul ce abia a trecut 15 persoane au ajuns la spital din cauza plantelor aromatice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO